Een iPad in Amerika kopen?

AmerikaMocht je eens in de Verenigde Staten geweest zijn, dan zullen vast en zeker de prijzen voor elektronica je opgevallen zijn. Ook de iPad is zo’n 20 procent goedkoper in Amerika dan in Nederland. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een iPad in Amerika, en welke nadelen zitten er eventueel aan? Hier leggen wij het je uit!

Afwijkend stroomnetwerk

De Amerikanen hebben een ander stroomnetwerk (110 Volt in plaats van de 230 Volt waar wij in Europa mee werken). De meegeleverde adapter zal niet passen op het Nederlandse stroomnetwerk, houd hier dus rekening mee! Dit valt op te lossen door ofwel een converter/omvormer  te kopen waarbij je via een tussenkoppeling een 110 volt adapter op het reguliere 230 volt stroomnetwerk kunt aansluiten. Ook kun je besluiten je iPad op te laden middels een USB connectie met je PC of laptop

230v to 110v converter

Douane en invoerrechten

Bij de douane kun je kenbaar maken dat je iets aan te geven hebt. Bij het importeren van elektronica die je in het buitenland hebt gekocht, is er een belastingvrije grens van 430 euro geldig. Mocht je voor meer dan 430 euro aan elektronica invoeren in Nederland, dan betaal je hier 21 procent invoerbelasting over op het moment dat je deze aankoop aangeeft bij de douane. Dit geldt overigens niet alleen voor een iPad die je in Amerika haalt, maar ook voor iPads en elektronica aangeschaft in andere landen buiten Europa. Je kan er bij het passeren van de douane voor kiezen niets aan te geven terwijl je wel voor meer dan 430 euro aan producten invoert. Hiermee omzeil je de invoerrechten die je behoort te betalen, en de pakkans is uiterst klein. Let op, dit is dus niet legaal. Mocht de douane je eruit pikken en ze komen er achter dat je de invoerrechten wilde ontduiken, dan moet je deze invoerrechten alsnog betalen tezamen met een boete (meestal 50 % van de ontdoken belastingen). Reis je met iemand samen en heb je naast een iPad nog andere aankopen gedaan waardoor je over de grens van 430 euro heen bent gegaan? Verdeel de aankopen over jullie koffers zodat jullie per individu onder de grens van 430 euro invoeren als dit van toepassing is!

Is mijn iPad dan ook nog in het Nederlands in te stellen?

Ja. Een in Amerika aangeschafte iPad is gewoon in te stellen op de Nederlandse taal.

Garantie

Een belangrijk aandachtspunt is de garantie. In de garantievoorwaarden heeft Apple de volgende regel opgenomen: ‘Apple kan de garantie(service) voor de iPhone en iPad beperken tot het land waarin Apple of haar Erkende Distributeurs het Apple product oorspronkelijk hebben verkocht.’ Dit komt in de praktijk nogal eens neer op willekeur; soms wordt de garantie alsnog gehonoreerd, maar reken hier dus niet standaard op!

Garantie?

Samenvattend

Vergelijk de actuele prijzen in Nederland en de VS en de huidige wisselkoersen. Ben je toevallig in Amerika en in de markt voor een nieuwe iPad, dan is het prijstechnisch een slimme zet om daar een iPad op te pikken. Let dus wel op de beperkte garantie en de afwijkende stroomaansluiting.

 

 

 

 

9 Comments

 1. kevin 89
  31 juli 2013 @ 21:41

  hoe zit het met een 3g ipad, kan deze ook gewoon met een pre paid kaartje gebruikt worden in België zonder deze speciaal te moeten activeren etc…
  er zijn namelijk 2 verschillen: verizon of AT&T

  alvast bedankt

  Reply

 2. Christopher
  18 augustus 2013 @ 17:14

  Ik ben van plan om Ipad met retina scherm te kopen. HIj kost 499 dollar + tax 8.875% = 543.29 dollar ongeveer. Dat is dus 408 euro. Ik neem aan dat ik geen problemen krijg bij de douane dan?

  alvast bedankt

  Reply

 3. Menno Cee
  5 september 2013 @ 12:47

  Je kan tot €430 belastingvrij invoeren.

  Reply

 4. Michel
  9 oktober 2013 @ 22:47

  Kun je voor een I pad uit de VS ook gewoon een stekker van een Nederlandse I pad gebruiken f heb je echt een adapter nodig?

  Reply

 5. Marcel
  5 april 2014 @ 10:56

  Mischien is het mogelijk de Tax apart af te rekenen. Heeft iemand hier ervaring mee?

  Reply

 6. billy
  8 juli 2014 @ 14:45

  ik heb in Apple store Thailand 4x iPhone 5s laten verschepen 490euro free shipping. nooit last gehad van douane of dergelijks, je kan in andere landen ook Apple spullen halen waar de valuta anders is je bespaart 100derden euro’s!!!

  Reply

  • Nick
   16 oktober 2014 @ 20:48

   Hoe bestel je het dan van hun apple store? Zie nl niet staan tussen de vlaggen

   Reply

 7. Ralph
  17 november 2015 @ 10:40

  Ik ga volgend jaar op vakantie naar Amerika en wil daar een iPhone 6s 64gb kopen
  Hier is ie €859 en daar $749 (€692) kan ik hem dan ook zonder doosje enzo meenemen (alleen de iPhone zelf en de lichtnetdraad)

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *