Een tweedehands iPad kopen. Waar moet je op letten?

iPad!De iPad is een prachtige tablet. Helaas betekent dit dat er ook een indrukwekkend prijskaartje aan hangt. Wellicht overweeg je daarom eens te kijken naar de mogelijkheid om een tweedehands iPad aan te schaffen. Maar waar moet je allemaal op letten? In deze handleiding nemen we je bij de hand in je zoektocht naar een tweedehands exemplaar.

Beantwoord de volgende vragen voor jezelf voordat je op zoek gaat naar een specifiek exemplaar:

 • In welke versie van de iPad ben je geïnteresseerd? De eerste generatie heeft bijvoorbeeld geen camera, als je dit belangrijk vindt zul je moeten zoeken naar een tweede generatie of hoger.
 • Hoeveel opslagruimte heb je nodig?Er zijn iPads met 16 gb maar ook met 128 gb opslagruimte.
 • Wil je de beschikking hebben over 3G of 4G netwerkverbindingen naast Wifi, zoek dan een model dat mobiel internet ondersteunt.
 • Hoeveel geld wil je uitgeven?

Waarop moet ik een tweedehands iPad controleren?

 • Controleer welke versie het is.
 • Controleer het scherm op dode pixels.
 • Controleer of er nog garantie op de iPad zit. Hier heb je ook de aankoopbewijzen voor nodig.
 • Controleer of alle aansluitingen werken. Vooral geluidsaansluitingen zijn berucht om het feit dat ze nog wel eens stuk kunnen gaan.
 • Probeer alle knoppen uit op het toestel; het zijn er 4 (de home-knop, de aan/uit knop, de volumeknop en de muteknop)
  4 knoppen
 • Inspecteer de iPad zorgvuldig voor tekenen van waterschade, scheuren, krassen of deuken.
 • Schakel de iPad in en uit en bekijk of de software goed werkt. Test enkele apps. Draai de iPad en kijk of het scherm mee draait (dit hoort namelijk!).
 • Test de WiFi verbinding en eventuele 3G of 4G data-netwerk verbindingen. Controleer ook of het mogelijk is de internet instellingen te wijzigen.
 • Informeer of je toegang hebt tot alle functies van de iPad. Het zou vervelend zijn als je er later achter komt dat bepaalde functies beveiligd zijn met een wachtwoord door de vorige eigenaar.
 • Controleer dat zowel de oplader als de USB kabel om de iPad op een PC aan te sluiten, bij de deal inbegrepen zijn. Probeer ook de originele verpakking in handen te krijgen.

Waar kan ik een gebruikte iPad vinden?

 • Apple verkoopt tweedehands iPads in hun online winkel. Hier vind je het huidige aanbod. Er worden iPads van verschillende generaties aangeboden, inclusief iPad Minis. Apple voorziet deze iPads van een nieuwe batterij en een nieuwe cover, zodat er geen krassen op je iPad zitten en de batterij gegarandeerd goed is. Ook worden al deze tweedehands iPads afgeleverd met standaard 1 jaar garantie. Toestellen die hier worden aangeboden, blijven gradueel dalen in prijs des te langer ze te koop staan. Dit betekent ook dat ze op een gegeven moment snel verkocht zullen worden, dus houd dit in gedachten. Al met al is dit een hele goede optie als je op zoek bent naar een goede, tweedehands iPad. Als er onverhoopt iets mis blijkt, kan je namelijk altijd terug vallen op je garantie!
 • Ook websites als eBay, Marktplaats en Speurders hebben honderden tweedehands iPads te koop, vaak nog in perfecte staat. Er zitten mooie koopjes tussen, maar let altijd wel goed op voordat je zaken doet met iemand. Niet iedereen is te vertrouwen op hun woord. Ga de iPad bekijken voordat je tot aanschaf over gaat, en betaal nooit voordat je je product ook daadwerkelijk ontvangen hebt. Zorg verder dat je de iPad naloopt op de punten die wij eerder in deze handleiding beschreven hebben.

2 Comments

 1. Petra
  20 juni 2013 @ 05:46

  Hallo,

  Ik heb een vraagje. Ik heb een ipad 2 en nu is mijn orginele oplader al een tijdje kapot.
  Nu heb ik een oplader gekocht bij miniinthebox maar vandaag kwam ik er achter dat mijn ipad heel raar doet als hij opgeladen word. Het lijkt wel of mijn tablet een heel eigen leven gaat lijden. In de eerste instantie dacht ik dat het door het weer kwam vanwege de hevige regen en onweer elders in het land, maar nadat ik hem perongelijk van de oplader afhaalde deed hij ineens weer normaal. Na weer geprobeerd te hebben hem aan de oplader aan te sluiten ging hij weer zelf leven. Erg vreemd. Nu is mijn vraag, waar kan ik de echte orginele oplader van Apple vinden voor mijn ipad2.

  Groetjes Petra

  Reply

  • David Janssen
   22 juni 2013 @ 19:52

   Om te beginnen is het erg vreemd dat de iPad dergelijke kuren vertoont. In het algemeen zijn de opladers die verkocht worden in de online stores prima in orde. Mogelijkerwijs zit het probleem ook niet in de oplader maar in de iPad zelf. Helpt het om de iPad uit te schakelen wanneer je hem oplaadt? Je zou eventueel contact op kunnen nemen met Apple voor een nieuwe oplader; mogelijkerwijs valt het zelfs nog onder de garantie! Nu hebben wij zelf geen ervaring met de producten van Mini in the box. De laders daar zijn opvallend goedkoop. Over de kwaliteit kunnen wij verder niets zeggen. Veel succes

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *