Facetime: videogesprekken voeren met de iPad

FaceTimeMet FaceTime is het mogelijke videogesprekken te voeren met andere FaceTime-gebruikers; je kunt elkaar hierbij zowel horen als zien, middels de camera aan de voorzijde van de iPad.

FaceTime instellen

Voor FaceTime is een verbinding met internet noodzakelijk, via Wi-Fi of via een cellulair datanetwerk. Daarnaast moet je beschikken over een Apple ID, welke je nodig hebt wanneer je je aanmeldt via FaceTime. Heb je nog geen Apple ID, dan kun je deze hier aanmaken.

Via Instellingen–>FaceTime  kan je FaceTime aan- en uitzetten. Het kan zijn dat vervolgens om je Apple ID en wachtwoord gevraagd wordt, om te bevestigen om welke account het gaat. Daarna kan je het e-mailadres instellen waarop je wilt dat anderen contact met je kunnen opnemen via FaceTime.
facetime instellen

Als je de FaceTime applicatie opstart, zie je rechts in het scherm je contactpersonen staan. Door op het + icoontje te klikken, kan je contactpersonen toevoegen. Een voornaam, achternaam en e-mailadres zijn hierbij een vereiste. Door vervolgens een contactpersoon aan te tikken, kan je proberen een videogesprek met hen te starten. In de onderstaande (Engelstalige) video worden bovenstaande stappen doorlopen. Anders dan in deze video beweerd wordt, is het door de komst van iOS 6 nu wel mogelijk om FaceTime gesprekken te voeren via 3G of 4G.

One Comment

  1. [email protected]
    28 december 2014 @ 14:22

    ik wil facetime

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *