Handig: splits het toetsenbord van je iPad

Door de grootte van de iPad is het niet altijd even makkelijk om te typen. Wil je net als op een toetsenbord typen met meerdere vingers, zul je de iPad moeten neerleggen. Als je de iPad vasthoudt, wordt het typen al snel wat lastiger.

Houd je de iPad vast in ‘portretstand’ (met de korte kant naar boven) is het typen nog te overzien en is het voor de meeste mensen nog wel mogelijk om alle toetsen te bereiken zonder al te veel moeite. Bevindt de iPad zich echter in ‘landschapstand’ (met de lange kant naar boven), wordt het al snel lastiger om de toetsen te bereiken met je duimen.

Apple heeft hiervoor een handig trucje bedacht:  trek met twee vingers het toetsenbord uit elkaar naar links en rechts en je splitst het toetsenbord van je iPad. Hierdoor zijn alle toetsen makkelijk te bereiken met beide duimen. Dit werkt overigens ook voor de iPad in de ‘portretstand’. Naast het splitsen van het toetsenbord, kan je ook de locatie van het toetsenbord aanpassen. Rechtsonderin bevindt zich een toetsenbord icoontje. Klik je hierop, verdwijnt het toetsenbord. Probeer je deze naar boven of onder te slepen, verplaatst het toetsenbord zich ook mee met het icoontje!

Het splitsen van je toetsenbord doe je door het toetsenbord uit elkaar te trekken

 

En voíla!

Deze funtie komt het best tot zijn recht in de ‘landschapsstand’

 

Zo is het een stuk makkelijker!

Verplaats het toetsenbord door de button rechtsonder naar onder of boven te verschuiven. Dit kan ook in de ‘portretstand’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *