Hoe werken repositories (bronnen) voor Cydia?

Bronnen Als je het woordenboek er op naslaat, zal je vinden dat repository iets betekent in de trant van ‘bewaarplaats’ of ‘magazijn’. Een repository is een opslagplaats van digitale informatie in een via internet toegankelijke vorm. Het is in principe een ‘digitale database’. Binnen Cydia worden repositories ook wel bronnen genoemd, of repos (afkorting van repositories). Voor Cydia zijn er vele repositories beschikbaar; dit zijn externe informatiebronnen vanwaar je een grotere aanbod van applicaties kan downloaden. Door in Cydia repositories toe te voegen, vergroot je dus eigenlijk de database van applicaties waar je uit kan kiezen. In deze handleiding zullen we je uitleggen hoe je repositories toevoegt aan Cydia. Verder hebben we een paar uitstekende tips voor je over wat goede repos zijn. Deze vind je hier!

Hoe voeg je repositories / bronnen toe in Cydia?

  1. Open Cydia
  2. Op het beginscherm van Cydia, kies je onderaan het scherm voor “Bronnen”
    Bronnen-omcirkeld
  3. Klik op “Wijzig” rechts bovenaan het scherm, en vervolgens op “Voeg toe” links bovenaanBronnen wijzig
  4. Nu kan je de Cydia/APT URL toevoegen. Typ het internetadres in van de repository die je wilt toevoegen en klik op “Bron toevoegen”
  5. In sommige gevallen verschijnt er een waarschuwing in beeld komt, bevestig dan dat je de Repository toch wilt downloaden.
  6. De toegevoegde repository is vanaf nu toegankelijk via het menu “Bronnen” in Cydia!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *