Screenprotectors

ScreenprotectorEen screenprotector is een beschermlaag van doorzichtig folie om het touchscreen van tablets en smartphones te beschermen tegen krassen en fysieke schade. Naast dat screenprotectors beschermen tegen krassen en schade, zijn er ook nog wat andere voordelen op te noemen.Zo kunnen screenprotectors de weerspiegeling van het scherm verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om het scherm af te lezen in fel zonlicht bijvoorbeeld. Ook vingerafdrukken worden grotendeels geweerd door het gebruik van een juiste screenprotector. Hoe hard je ook je best gaat doen, je ontkomt namelijk niet aan vette vingerafdrukken op het scherm van je touchscreen als je geen screenprotector gebruikt.

Ook zijn er screenprotectors die behalve het touchscreen van je tablet / smartphone, ook de rest van het toestel beschermen. Dus als je geen fan bent van dikke, uitpuilende beschermhoezen, dan is een dergelijke screenprotector wellicht een optie.

Kortom, ook al worden de meeste moderne tablets en smartphones afgeleverd met speciaal, krasbestendig glas voor het touchscreen, je kan nooit helemaal voorkomen dat er niet kleine krasjes ontstaan door bijvoorbeeld sleutels die in dezelfde broekzak als je smartphone zitten. Een screenprotector is in principe gewoon een goedkope, makkelijke en efficiënte manier om het scherm van je toestel langer goed te houden. Ook al zitten er kleine nadelen aan, zoals het feit dat er luchtbelletjes kunnen ontstaan als een screenprotector niet strak genoeg wordt aangebracht op het touchscreen. Ook wordt er door sommige gebruikers ervaren dat de responsiviteit van hun tablet of smartphone wat af neemt door het gebruik van screenprotectors, maar de kwaliteit van de desbetreffende screenprotectors speelt hier mogelijk een rol.

One Comment

  1. Anne Greuell
    14 december 2013 @ 13:36

    Voor mijn iPad mini, kan u mij vertellen welke screenprotector de efficiëntste is op de markt ? Tevens vraag ik mij af,indien later die screenprotector bvb ezelsoren krijgt,waardoor die moet verwijderd worden…. Hoe dit verwijderen,zonder het scherm te beschadigen?!?

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *