Skype: videogesprekken voeren met de iPad

Skype LogoEen populair alternatief voor Apple’s eigen FaceTime, is het programma Skype. Met Skype is het mogelijk videogesprekken te voeren via een WiFi of 3G verbinding. Je kunt gesprekken voeren met andere Skypegebruikers, waarbij je elkaar zowel kunt horen als zien (mits gebruik wordt gemaakt van een camera of webcam). Maar hoe werkt Skype voor de iPad precies?

Skype downloaden

Om te beginnen zul je Skype moeten downloaden op je iPad. Skype is ongeveer 30 mb groot en gratis te downloaden via de App Store, door te zoeken naar “Skype for iPad”. Eventueel is Skype ook te downloaden via iTunes, voor iPad (klik!) en iPhone (klik!).

Skype-account instellen

Nadat je Skype gedownload hebt, kan je eventueel gebruik maken van je bestaande Skype-account. Ook kun je er voor kiezen om een nieuwe account aan te maken. Om een nieuwe account aan te maken, volg je deze stappen:

 1. Start Skype op
 2. Tik onderaan het inlogscherm “New to Skype? Create an account” aan.
 3. Ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden en vul de benodigde details in waar om gevraagd wordt. Tot slot kies je een Skype Naam voor je Skype-account (let op: anderen zullen jou via Skype zien onder die naam. Ook heb je deze Skype Naam nodig om in te loggen in je Skype Account) en tik je Create Account aan.
 4. Je account is nu geactiveerd en klaar voor gebruik. Je kunt deze zelfde account altijd gebruiken voor Skype, ongeacht of je nu inlogt via een laptop, televisie, computer of smartphone.

Skype voor het eerst gebruiken

Controleer of je verbonden bent met het internet middels WiFi of een 3G/4G verbinding. Start nu Skype op, vul je Skype Naam en wachtwoord in, en klik op Sign in.

Nu is het mogelijk om je profiel verder aan te passen. Je kunt informatie toevoegen en een profielfoto toewijzen aan je profiel. Om je profiel aan te passen, tik links bovenaan het scherm op je profielfoto of je naam.

Skype profiel aanpassen

Klik bovenaan het scherm op je naam of profielfoto om je profiel aan te passen!

Vervolgens kun je je foto aanpassen door op het camera-icoontje te tikken wat verschijnt. Ook kun je hier besluiten om ter plekke een foto te maken met de camera op je iPad.
Skype foto toevoegen

Contacten toevoegen

Zodra je iemand hebt toegevoegd aan je contactpersonen in Skype, kun je deze persoon opbellen of berichten sturen via Skype. Om een contact toe te voegen, volg je volgende stappen:

 1. Meld je aan op Skype met je Skype Naam en wachtwoord.
 2. Klik op het  The Add a contact icon. icoon rechts bovenin het scherm.
 3. Nu kan je kiezen voor ofwel Search Skype Directory of Save a Phone Number.

Search Skype Directory: Via deze optie kan je een contactpersoon opzoeken en toevoegen door diens Skype Naam, volledige naam of e-mailadres in te vullen. Zodra je degene die je zoekt gevonden hebt, tik je op Add contact (contact toevoegen) in de rechter bovenhoek van hun profiel. Er zal gevraagd worden of je eventueel een boodschap wilt bijvoegen bij je verzoek. Klik vervolgens op Send (verzenden).

Save a Phone Number: Hier kan je een contactpersoon toevoegen door diens naam, land en telefoonnummer in te voeren. Vervolgens klik je op Done.
Contactpersonen toevoegen

Met Skype iemand anders bellen die ook op Skype zit

Om een van je contactpersonen te bellen, start je Skype op en klik je op de contactpersoon die je wilt bellen. Je krijgt nu zijn of haar profielinformatie te zien. Klik nu op Video Call om een gesprek inclusief camera te starten, of op Voice Call om een gesprek zonder beeldweergave te starten; Skype zal vervolgens proberen een verbinding te bewerkstelligen met deze persoon.
Video Call en Voice Call
Tijdens een Skype-gesprek, kun je de volgende opties gebruiken:

 • The minimize icon. om de zijbalk te voorschijn te halen of juist te laten verdwijnen.
 • The camera icon. om af te wisselen tussen de camera aan de voorzijde en de achterzijde van de iPad, of om de videofunctie uit te schakelen.
 • The microphone icon. om je microfoon in- of uit te schakelen.
 • The dial pad icon. om nummers in te voeren tijdens het gesprek
 • The speakerphone icon. om de speakers in- of uit te schakelen, of om over te schakelen naar een headset.
 • The instant message icon. om je berichten te bekijken en eventueel zelf berichten te versturen.
 • The end call icon. om een gesprek te beëindigen.

Bellen naar mobiele of vaste nummers

Je kunt met Skype gratis bellen naar andere Skype accounts, maar daarnaast is het ook mogelijk om tegen een vergoeding te bellen naar mobiele of vaste nummers. Hiervoor gebruik je Skypetegoed, wat je terug kunt vinden in je profielinformatie. Hier kun je Skypetegoed kopen. U kunt zelfs een abonnement afsluiten bij Skype, als u van plan bent veel te bellen naar vaste of mobiele nummers via Skype.
Skype Credit

Met Skype berichten versturen via Instant Message

Met Skype kun je ook gratis Instant Messages (tekstberichten) sturen naar andere Skype-gebruikers. Deze andere gebruikers krijgen jouw berichten te zien zodra zij inloggen op Skype.
Om een van je contactpersonen een tekstbericht te sturen, start je Skype op en klik je op de contactpersoon die je wilt bellen. Je krijgt nu zijn of haar profielinformatie te zien. Klik nu op IM (Instant Message). Er verschijnt een tekstballon in beeld waar je je bericht kunt typen en versturen.

Naast Instant Message berichten is het ook mogelijk om sms-berichten te versturen naar contactpersonen waarvan je het mobiele nummer hebt. Als je de tekstballon van Instant Message voor je hebt, kun je op het “tekstwolk”-icoon klikken om te selecteren wat voor bericht je wilt versturen (Instant Message of SMS). Een sms versturen kost wel geld. Hoeveel je dit gaat kosten kan je meteen zien in de tekstbox, en zal worden afgeschreven van je Skypetegoed.
Instant Messaging en sms berichten

Talen waarin Skype voor de iPad beschikbaar is

Skype zal zich over het algemeen aanpassen aan de taal waarop je iPad is ingesteld. Skype voor de iPad is beschikbaar in het Engels, Nederlands, Deens, Duits, Italiaans, Fins, Frans, Noorweegs, Japans, Koreaans, Pools, Portugees, Russisch, Chinees, Spaans en Zweeds.

68 Comments

 1. B.Mikkers
  11 juni 2013 @ 15:09

  Op mijn mini iPad heb ik namen van vrienden en familie ,met skype ingevoerd.Als ik contact opneem via het video icoontje gaat er een telefoonbel over. Doch de video camera wordt niet actief , daar staat een schuine streep door. Hoe kan ik de video voor ontvangst en beeldverzenden activeren, zodat ik de ander zie en de andermin ?
  Graag een duidelijk antwoord dat ik kan begrijpen. Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

  Reply

  • David Janssen
   13 juni 2013 @ 16:22

   Hebben deze andere personen jou geaccepteerd als contactpersoon? Mochten ze dit nog niet gedaan hebben dan kan dit de reden zijn dat de videoverbinding niet geactiveerd wordt.

   Reply

  • brigitte
   7 februari 2014 @ 09:36

   kan iemand mij helpen ik krijg op mijn i pad als ik chat bericht wil versturen steeds uitstaand mijn contactpersonen staan ook niet meer online terwijl ze wel online zijn hoe kan ik dit oplossen

   Reply

 2. Mars
  22 juni 2013 @ 11:41

  Hoe kan ik namen en telefoonnummers veranderen in Skype op de iPad. Verwijderen lukt maar veranderen of aanvullen niet, zelf het wijzigen van de telefoon nummers niet ik bel ook met Skype.

  Reply

  • David Janssen
   24 juni 2013 @ 18:29

   Dit is niet mogelijk helaas. Wil je contactgegevens aanpassen in Skype, dan ben je aangewezen op reguliere versies van Skype op pc of laptop.

   Reply

   • irina
    14 juni 2014 @ 19:17

    Beste David,
    Komt de mogelijkheid om contactgegevens aan te passen in de Iphone versie van Skype in de nabije toekomst?

    Reply

    • David Janssen
     16 juni 2014 @ 15:57

     Geavanceerde skype-instellingen aanpassen blijft behelpen op een smartphone. Naast een cotnactpersoon verwijderen of blokkeren, kan je met Skype via de smartphone zeer bepert een contact aanpassen (zoals nummers toevoegen). Voor meer functionaliteiten zul je je vaak tot een desktop of mac moeten richten helaas. Of hier snel verandering in komt? We zijn bang dat de smartphones de komende jaren toch nog wat achter zullen lopen qua functionaliteiten en gebruiksgemak bij toepassingen als skype.

     Reply

  • johan
   25 juni 2013 @ 09:37

   Mikkers, dat probleem heb ik ook. Nu moet ik elke keer als ik ga skypen op het camera ikoontje klikken. Diegene met wie ik skype hebben mij geaccepteerd als contactpersoon. Dus David Janssen: Hoe kan ik skype zo instellen dat de camera voor automatisch aangaat? Leg aub even goed uit!! Moet toch wel te doen zijn op skype?

   Reply

   • David Janssen
    27 juni 2013 @ 17:06

    Het probleem lijkt hier toch in een andere richting te liggen, aangezien het wel mogelijk is om uiteindelijk beeld te krijgen. Er zijn verschillende opties om een gesprek te starten, en wanneer een videogesprek gestart wordt zou de camera in principe automatisch in moeten schakelen. Er kan gekozen worden voor een ‘video call’ (videogesprek) of een ‘voice call’ (bellen). Als er voor een ‘voice call’ gekozen wordt, dan start het gesprek zonder camera. Wellicht zijn het je gesprekspartners die (al dan niet per ongeluk) het gesprek starten door deze optie te kiezen?

    Reply

    • Ingrid Tinneveld
     10 oktober 2013 @ 18:52

     Ik hoor wel diegene met wie ik skype maar diegene hoort mij niet! Hoe kan ik dit oplossen?

     Reply

 3. Marco de jong
  5 juli 2013 @ 15:31

  Hallo David!
  Ik heb Skype geïnstalleerd op mijn ipad4. Enige dagen ging het skypen goed met videobeeld. Opeens is dit echter over en krijg ik mijzelf niet meer te zien(zwart vlakje) en degene die ik bel krijgt mij ook niet te zien. Ik kan er niet achterkomen hoe dit kan. Weet jij een oplossing?
  Alvast bedankt Marco

  Reply

  • David Janssen
   18 juli 2013 @ 22:51

   Hallo, het kan zijn dat per ongeluk een chatgesprek wordt gestart in plaats van een videogesprek. Dan springt de camera niet aan. Helpt het om te switchen tussen front camera en rear camera? En is de internetverbinding in orde? Skype heeft nogal eens moeite met videobeelden wanneer de internetverbinding niet sterk genoeg is. Hopelijk lukt het je weer om de camera ingeschakeld te krijgen.

   Reply

 4. I.hullen
  19 juli 2013 @ 23:14

  Ik heb hetzelfde probleem als een aantal mensen hierboven. Ik hoop dat je nog een andere oplossing weet. Ik heb skype op mijn i pad gezet maar als ik skype met anderen, dan zien zij mij wel, maar ik hun niet. En zij hebben ook video gesprek geaccepteerd. Weet jij wat er mis is en hoe ik dit kan verhelpen?

  Reply

  • David Janssen
   23 juli 2013 @ 16:45

   Eerlijk gezegd verwacht ik dat het probleem bij hen ligt, en niet bij jou. Dus ik weet niet of er veel is dat jij hier aan kan doen.

   Reply

 5. Renée Papavoine
  21 juli 2013 @ 23:01

  Ik wil een contact opzoeken waarvan ik weet dat ie in een bepaalde stad woont. Bv Jan Jansen alleen geeft te veel resultaat, maar ik weet wél dat hij bijvoorbeeld in Woerden woont. Vraag hoe kan ik op Skype (iPad App) zoeken op naam én (filteren op) plaats (eventueel land)? Deze optie zie ik wél op mijn (regulier) MacBook Skype programma , maar niet op mijn IPad App (onder de + optie) … Alvast dank!

  Reply

  • David Janssen
   23 juli 2013 @ 16:41

   Skype kent meer functionaliteiten op Mac, PC en laptop dan op tablets. Het kan inderdaad zo zijn dat het makkelijker is een contact te vinden met Skype op de mac. Dus probeer wanneer het mogelijk is contacten toe te voegen met je mac, of zoek op de exacte gebruikersnaam van de persoon die je wilt toevoegen.

   Reply

 6. piet jacobs
  23 juli 2013 @ 16:12

  Hoi David
  ik heb Skype op mijn ipad en iphone geïnstalleerd bij beiden als ik videogesprek start dan zie je alleen een klein icoontje met je eigen en de ander waar je mee skypt zie je niet en ook niet anders om ik heb het geprobeerd met ihone en ipad samen doe ik wat fout gr piet

  Reply

  • David Janssen
   23 juli 2013 @ 16:48

   Dit kleine icoontje krijg je normaal gezien op het moment dat je op een andere pagina/ programma als Skype zit, zodat je verder kan werken of surfen en je contactpersoon nog wel in een klein icoontje kan zien. In principe zou je op het moment dat je naar Skype navigeert een fullscreen moeten krijgen.

   Reply

 7. Paula
  24 juli 2013 @ 12:33

  ik ben een beginneling en zit voor het ogenblik in het buitenland .den eerste dag was het geweldig iemand zie horen en kunnen tegen praten,en nu lukt het niet meer.als ik iemand bel op Skype belt het Niet.belt men mij dan hoor ik niets zien wel maar zij zien mij niet zij horen mij wel.wat kan ik daar aan doen

  Reply

  • David Janssen
   30 juli 2013 @ 21:57

   We hebben in andere comments hierboven enkele malen commentaar geleverd dat wellicht voor jou ook werkt. Is het inmiddels gelukt Skype naar behoren te laten werken? Toegegeven moet worden dat Skype niet altijd even soepel functioneert overigens, dus soms betreft het een storing in de services van Skype waar gebruikers zelf weinig aan kunnen doen.

   Reply

 8. Layla-vienna
  25 juli 2013 @ 21:23

  Ik snap het niet omdat als ik met een nichtje gaat chatten zie ik haar wel maar zij mij niet en dat snap ik juist niet hoe het moet ik zou het fijn vinden als iemand dat wel weet

  Vriendelijke groet layla le pair

  Reply

  • David Janssen
   30 juli 2013 @ 22:48

   Hallo, wellicht dat de adviezen van/aan andere gebruikers hierboven behulpzaam kunnen zijn bij het probleem? Het is aan de hand van deze omschrijving moeilijk in te schatten waar het probleem precies ligt.

   Reply

   • marvin
    28 mei 2014 @ 11:06

    Hi David,

    Erg vreemd maar ik kan niet bellen. Hij gaat wel over, maar aan de andere kant zien ze niks binnenkomen…

    Ik kan wel gebeld worden.

    Ben overigens nu in het buitenland, maar kan me niet voorstellen dat dat een probleem is.

    Thanks in advance

    Reply

 9. Helga Smets
  15 augustus 2013 @ 17:45

  1keer heb ik goed kunnen skypen. Nu steeds blijvend probleem’ ik zie de personen wel, maar zij mij niet. Iedereen heeft mij al toegevoegd aan hun contacten, heb alle bovengenoemde mogelijkheden ook al getest. Niets lukt. Ligt het dan echt aan de slechte internetverbinding. Face time lukt wel goed, maar niet iedereen kan dit . Spijtig….

  Reply

  • Eric op de Beeck
   12 november 2014 @ 21:15

   Hallo, ik heb hetzelfde probleem sinds enkelE dagen. Voorheen heb ik zonder problemen kunne Skypen.
   Wie heeft gouden tips?

   Reply

 10. Stebra
  15 augustus 2013 @ 18:15

  Hallo de skype op de i pad belt wel naar iemand maar zodra hij over gaat hangt hij zelf al weer op. Dit was eerst wel goed.Ik kan wel gebelt worden en dan doet hij het wel gewoon wat doe ik verkeerd

  Reply

  • René
   3 september 2013 @ 21:19

   Probeer het volgende maar:
   Verwijder de app voor Skype van je tablet.
   Installeer daarna opnieuw de app voor Skype.
   Mogelijk werkt het dan weer.
   Succes.

   Reply

   • Biny Minnema
    4 juli 2014 @ 12:03

    Nu ben ik wel de foto’s. Kwijt

    Reply

 11. Henk
  19 augustus 2013 @ 20:20

  Hallo,

  Heb Skype op mijn IPAD 3 gezet, maar ik mis het icoontje voor het videobellen. Ik zie alleen het icoontje voor een audiogesprek.
  Wat moet ik doen om een videogesprek op te zetten ?

  Reply

  • Karel
   14 november 2013 @ 14:25

   Hallo, ik heb zelfde probleem, heb jij inmiddels al oplossing ?
   Groetjes Karel

   Reply

 12. Gloria
  19 augustus 2013 @ 22:40

  Hoe kun je een testgesprek met jezelf voor geluid op de IPad doen?

  Reply

 13. Betty frank
  31 augustus 2013 @ 09:47

  Ik heb een ipad 2 bel een persoon zie hem wel maar hij hoort mij niet en ik hem niet, wat doe ik fout

  Reply

 14. Dani
  3 september 2013 @ 13:19

  Ik krijg skype niet op mijn samsungtablet2, op welke moet ilk tikken,

  Reply

 15. Anja
  4 september 2013 @ 20:41

  Als ik skype op mijn ipad kan degene waarmee ik skype mij zien en een boodschap typen en zien in hetzelfde scherm.Ik kan de persoon zien , maar moet uit dit scherm om de berichten te kunnen lezen en typen . Hoe kan ik dit oplossen zodat ik iemand kan zien en een bericht kan typen in hetzelfde scherm ?

  Reply

 16. Maria
  11 september 2013 @ 16:12

  Ik kan met geen mogelijkheid een Spypecontact van mijn computer verwijderen. Wanneer ik op de desbetreffende persoon klik, verschijnt wel het kaartje, maar verwijderen komt er niet op voor. Kan iemand mij helpen? Bij voorbaat mijn hartelijke dank!

  Reply

 17. Hennie
  23 september 2013 @ 20:00

  Ik heb sinds kort een ipad,en heb skype geinstaleerd
  Heb ik om te skypen altijd een headset nodig
  We zien elkaar wel maar ze horen mij niet,ik hun wel

  Reply

 18. Adrie Luijs
  27 september 2013 @ 16:32

  Als ik wil skypen komt er steeds in beeld Voor een nieuwe oproep moet u eerst het
  Huidige gesprek beeindigen. En dan staat er BREEK AF hoe los ik dit op?

  Reply

 19. Johan Havenaar
  9 oktober 2013 @ 08:17

  Hallo,
  de laatste tijd hebikhet probleem dat het helemaal niet meer lukt om vanuit mijn ipad te Skypen, Ik zie wel dat mijn contact online is, maar de telefoon gaat niet over en ik krijgt direct het “kloink” gesprek beeindigd signaal Ook bellen vanaf Skype lukt niet. De Wifi verbinding is OK. Als ik vanaf de mac Skype gaat het wel goed. Herkent iemand dit probleem en heeft iemand de oplossing?
  Johan

  Reply

 20. xew
  13 oktober 2013 @ 13:11

  Sinds Skype is over gegaan op microsft is het een ramp geworden voor de Ipad.
  Ik verdenk deze club er van dat de kwaliteit verslechterde door de enorme verbinding die je nu nodig hebt. Ipad instellingen kun je niet op de ipad doen ,die moet je op een computer doen ( waarom????, ik wil het op de ipad doen…je zal maar geen computer hebben ) en het vermogen dat Skype nodig heeft voor een video gesprek is belachelijk hoog.
  Misschieeeeen zouden ze bij Skype eens een klein beetje mee kunnen denken met het probleem , verkoop een slecht product ( kredits )….
  blech….Ik ben over gegaan op wechat …Skype was altijd goed en mag van mij eerst eens verbeteren

  Reply

 21. Didier Pinsart
  3 november 2013 @ 13:39

  Hello
  Heb een probleem als ik Skype hoor iedereen maar niemand hoort mij !
  Waar moeten ik zoeken ?
  Alvast bedankt
  Didier

  Reply

 22. Edith
  19 november 2013 @ 18:27

  Op mijn í-Pad 4 en ook op mijn laptop van enkele jaren oud (geen Mac) heb ik het probleem dat Skype niet belt. Samengevat als iemand via Skype mij opbelt hoor ik het geluid van de telefoon niet maar er is wel verbinding want men ziet mij. Daartegenover is het zo dat de telefoon bij de tegenpartij wel belt. Het testgeluid (echo/sound test service) werkt perfect. Niemand kon mij tot hiertoe de oplossing geven. Graag duidelijke hulp ajb.

  Reply

  • Els
   15 mei 2014 @ 22:41

   Ik heb hetzelfde probleem ik hoor geen baltoon als ik wordt geskyped. Kan wel zelf contactmaken.
   Wie weet raad?

   Reply

  • Toop
   24 mei 2014 @ 06:59

   Hallo, ben je er al uit, ik heb hetzelfde probleem, als ze mij skypen hoor ik skype niet overgaan terwijl als ik ze skype is alles ok,

   Reply

 23. Michel
  20 november 2013 @ 13:41

  Hallo,

  Tot voor kort had ik Skype op zowel mijn laptop, ipad alsook mijn smartphone. Er ging iets mis.. Wat? weet ik niet precies. Maar ik heb nu Skype terug op mijn ipad en mijn smartphone, maar niet op mijn laptop. Als ik dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord intyp op mijn laptop herkent Skype die niet. Ik wil graag de oude situatie terug d.w.z 1 gebruikersnaam en 1 password voor laptop,ipad en smartphone.Helllppp.Bijvoorbaat dank

  Reply

 24. Dehran
  24 december 2013 @ 16:27

  Hallo, op mijn iphone 4s als iemand belt dan hoor ik niet zoals bij pc iemand belt en ik hoor niet

  Reply

 25. Daisy
  3 april 2014 @ 10:21

  Ik heb skype op pc
  Iphone
  En mini tablet

  Op pc en iphone gaat alles super

  Op tablet gaat wanneer ik gratis skype alles goed

  Maar……. Wanneer ik betaald bijvoorbeeld een huistelefoon bel hoord die gene mij wel maar ik hoor niks

  Ik heb het met verschillende nummers geprobeerd onmiddels 2 euro tegoed lichter en ik hoor nog steeds niks

  Wie kan mij helpen

  Reply

 26. Greta
  26 mei 2014 @ 20:30

  Hoe verwijder ik Skype gesprekken van m’n iPad 5,ik krijg geen rood tekentje naast de gesprekken en kan ook niet van links naar rechts vegen,enigste wat ik krijg als ik op een bericht sta is “kopieer”…graag een oplossing hiervoor en al bij voorbaat dank.

  Reply

  • David Janssen
   28 mei 2014 @ 09:35

   Om lokale berichten op je ipad te verwijderen moet je naar de sidebar gaan in skype op de ipad (“Recent” op de iphone of ipod). Vervolgens druk je op de “edit” knop (waarschijnlijk “aanpassen” in de nederlandse versie). Vervolgens zie je een rood verwijder icoontje naast elke conversatie. Druk op dit icoontje om een conversatie te verwijderen. Let op: de berichten zullen op andere apparaten blijven staan.

   Reply

   • alie beerda
    7 december 2015 @ 18:10

    Hallo david probleem is mn berichten kan ik niet verwijderen van mn ipad 2x is het me gelukt dan komt er een rood flapje (verwijder )uit de rechterzijkant en al mn geschreven berichten waren eruit ook van de gene waar ik mee heb gechat ik heb net een bericht gelezen dat je schrijft sidepad komt waarschijnlijk door mn leeftijd 74 ik weet niet wat het betekent voorheen heb ik op goedgeluk maar heeft me veel tijd gekost kreeg al chatberichten er uit maar nu lukt het me niet meer wat gaat er fout vr groet inafwachting alieb

    Reply

 27. Remco
  11 juni 2014 @ 22:54

  Ik heb sinds kort een ipad air. Als ik video bel en switch naar Safari, verdwijnt het beeld naar achtergrond en zie ik de persoon waar ik mee bel niet meer. Op de laptop wordt het beeld verkleint en kun je elkaar gewoon blijven zien. En ook op iPhone. Hoe los ik dit op met Ipad air ?

  Reply

 28. Biny Minnema
  27 juni 2014 @ 10:02

  Mijn contactpersonen zijn online maar op de ipad niet, is altijd goed geweest.
  Op mijn computer is het goed.

  Reply

 29. Bert
  9 juli 2014 @ 11:34

  Ik heb recentelijk een Apple Ipad aangeschaft en heb daarop met de Skype-App geïnstalleerd. Op mijn vaste PC en Laptop heb ik al Skype (ieder met een apart password en gebruikersnaam) Moet ik, om onderling tussen deze drie apparaten te kunnen communiceren met Skype voor mijn nieuwe Ipad nu een ander password en gebruikersnaam kiezen of kan dit met een al gebruikt password en gebruikersnaam naam van mijn vaste PC of laptop..

  Reply

  • David Janssen
   11 juli 2014 @ 16:34

   Je kan dezelfde Skype-account gebruiken op meerdere apparaten, net zoals je bijvoorbeeld op hetzelfde email-adres kan inloggen vanaf verschillende computers/tablets.

   Reply

 30. Renske
  29 september 2014 @ 21:53

  Het lukt me niet (meer) om op mijn Mac verbinding te maken met mijn contactpersonen op Skype. Als de betreffende contactpersoon verbinding maakt met mij lukt het wel, en vervolgens kan ik zelf ook weer uitgaand verbinding maken. Als ik Skype vervolgens een tijdje (zelfs een paar uur) niet gebruik is het probleem weer terug. Ik heb Skype al een paar keer verwijderd en opnieuw geïnstalleerd maar dit heeft niets opgeleverd. Tips zijn erg welkom!

  Reply

 31. Lena
  4 oktober 2014 @ 10:04

  Hallo
  Ik zit met een vervelend probleem
  Ik wil vervelende skype contacten op mijn ipad verwijderen…maar dat lukt maar niet
  Ik bedoel permanent..dus niet blokkeren..want dan blijven ze ook ergens staan..wie o wie weet een oplossing…mijn oplossing is nieuw account…

  Reply

 32. Nies
  10 oktober 2014 @ 23:59

  Hallo
  sinds een week krijg ik geen beltoon meer als men mij oproept voor Skype op mijn pc ‘
  Ik heb vervolgens op mijn laptop,,iPad en iPhone Skype verwijderd en terug geïnstalleerd en het werkt nog niet.
  En op iPad en iPhone komt niks meer door’
  Wat voordien perfect werkte’
  Wie kan me helpen?

  Reply

 33. Ton
  29 oktober 2014 @ 23:26

  Hoe kan ik foto’s maken van de mensen met wie ik contact heb? Er zijn mensen die zeggen mask maar een foto van me via de skypecam. Ik weet niet hoe dat moet

  Reply

 34. johan
  17 november 2014 @ 11:39

  m’n skype berichten worden niet verstuurd en blijven op ‘ uitstaand’ staan terwijl de geadresserde van het skype bericht online is en het niet ontvangt

  Reply

 35. Annet
  1 januari 2015 @ 19:29

  Ik heb een iPad 1 , kan ik dan video Skypen ? En zo ja , hoe doe ik dat

  Reply

 36. Cees
  24 januari 2015 @ 08:29

  Ik gebruik skype op mijn Iphone om te chatten en fotoos te sturen nar iemend met een smasung . Vana mijn telefoon gaat datgoed, maar een foto van af de samsung naar mijn telefoon geeft de boodschap dat de foto de verkeerde versie heeft.
  Iemand een oplossing?

  Reply

 37. Herman gerritzen
  14 april 2015 @ 15:47

  Ik heb Skype op mijn iPad geïnstalleerd maar krijg geen camera beeld. Hoe kan ik de camera activeren?

  Reply

 38. miekevandevenne
  22 mei 2015 @ 20:22

  hoe begin ik op mijn ipad met skype gesprek met video beeld?

  Reply

 39. Micccchelle
  7 augustus 2015 @ 10:34

  Ik Skype op me iPad maar de ander ziet mij niet?

  Reply

 40. j.olman
  7 september 2015 @ 16:05

  Hallo
  ik voer al jaren via een mini ipad gesprekken met geluid en beeld via skype met een familielid in frankrjk. Een paar dagen geleden plotseling een download van skype totaal ander beeld en belangrijk:ik ontvang geen geluid. Naar de i.shop geweest geweest die zeggen dat de ipad in orde is. Respons van Skype is wij kunnen niet helpen. Heeft u een glorieus idee ?????

  Reply

 41. Mvb
  9 november 2015 @ 17:49

  Hallo
  Ik heb met vrienden een groep maar een vriend van mijn heeft iemand toegevoegd en we willen dat hij eruit gaat.
  Ik heb die groep gemaakt en ik gebruik skype op mijn ipad maar kan ik die persoon nu uit die groep verwijderen of niet? En als het niet gaat op mijn ipad dan hoe gaat het dan op de computer hebben jullie een idee hoe dat gaat ? Liefts voor de ipad ( als je dat kunt )

  Groetjes

  Reply

 42. Margovb
  9 november 2015 @ 17:53

  Hoi
  Ik heb een groep met vrienden
  Een vriend van mij heeft iemand verkeerd toegevoegd, ik heb die groep gemaakt maar ik zit op mijn ipad.
  Kan ik nu toch die op mijn ipad uit de groep verwijderen? Heeft u een idee?

  En als dat niet gaat op de ipad hoe werkt het dan op de computer?

  Heeft iemand een idee?

  Reply

 43. Aurélie
  10 december 2015 @ 21:04

  Hallo, ik zit al heel lang op Skype. Maar een tijdje geleden hoorde de andere persoon met wie ik skypete mij heel stil, en na een paar dagen weer goed. Maar nu zit ik weer met het zelfde probleem, de andere persoon hoort mij weer slecht, weet iemand wat ik er kan aan doen? Ik Skype via mij iPad mini en heb al vanalless geprobeerd..

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *