Tekstbestanden op iPad zetten vanaf PC/Mac (en vice versa)

Pages afbeeldingHet creëren van een nieuw tekstbestand op de iPad is zeer simpel te verwezenlijken met programma’s als ‘Pages’. Maar wat als je wilt werken aan een reeds bestaand document dat je op je PC of Mac hebt gemaakt? In deze handleiding leggen we uit hoe je via iTunes snel en gemakkelijk bestaande ‘MS Word’ of ‘Pages’ bestanden van je Mac of PC naar je iPad importeert (kopieert), en vice versa.

Een tekstbestand overzetten van je PC of Mac naar je iPad

 1. Verbind je iPad met je Mac of PC en selecteer deze binnen iTunes.
 2. Selecteer het tabblad Apps.
  Apps
 3. Scroll naar File Sharing (Bestanden delen). Hier kan je in de lijst Apps vervolgens Pages selecteren (stap 1). In de Pages Documenten zie je een lijst met alle tekstdocumenten die Pages momenteel op je iPad heeft opgeslagen. Standaard staat er altijd al minstens één document tussen; Getting Started.doc. Dit is een handleiding welke met het programma wordt meegeleverd. Om nieuwe tekstbestanden van je PC of Mac over te zetten naar je iPad, kies je voor Add (Toevoegen) (stap 2). Bestanden die op deze wijze worden opgeslagen op de iPad kunnen met ‘Pages’ nog gewoon worden aangepast.
  Pages
 4. Navigeer naar het document dat je wilt kopiëren naar je iPad. Selecteer het bestand dat je wilt importeren en kies Choose (Kies). Belangrijk; als je bestanden importeert naar ‘Pages’ op de iPad, houd er dan rekening mee dat slechts bepaalde typen bestanden compatibel zijn met ‘Pages’. Documenten van de volgende bestandstypen zijn in ieder geval te gebruiken met Pages: Pages ’09 en hoger voor Mac documenten, Office Open XML, Office 97 en hoger, Microsoft Word.
  Bestanden kiezen om te importeren
 5. Het tekstdocument dat je gekozen hebt verschijnt nu in de Pages Documenten sectie.
  Pages bestand toegevoegd
 6. Het tekstdocument zal nu beschikbaar zijn in ‘Pages’ op de iPad!

Een tekstbestand overzetten van je iPad naar je Mac of PC

Om een tekstbestand dat je in Pages op de iPad hebt gemaakt op je PC of Mac te zetten, volg je deze stappen:

 1. Verbind je iPad met je Mac of PC en selecteer deze binnen iTunes.
 2. Selecteer het tabblad Apps.
  Apps
 3. Scroll naar File Sharing (Bestanden delen). Hier kan je in de lijst Apps vervolgens Pages selecteren (stap 1). In de Pages Documenten zie je een lijst met alle tekstdocumenten die Pages momenteel op je iPad heeft opgeslagen. Selecteer het tekstbestand dat je wilt exporteren/overzetten naar je PC of Mac (stap 2), en klik op Save To (Opslaan naar). (stap 3)
  Pages Exporteren van iPad naar PC of Mac
 4. Selecteer een folder/map op je PC of Mac waar je het document wilt opslaan klik op Choose (Kies). Het bestand is nu opgeslagen en op je PC terug te vinden in de betreffende folder!

3 Comments

 1. dirk
  28 juni 2013 @ 07:58

  Ik zoek File sharing… is niet terug te vinden.
  Ik zie geen mogelijkheid om heel simpel bestanden van pages of numbers over te zetten anders dan met email naar mezelf….

  Reply

  • David Janssen
   18 juli 2013 @ 22:41

   Dat is inderdaad ook een mogelijkheid. Wel vervelend dat je de optie ‘File Sharing’ (‘Bestanden delen’) niet ziet staan. Is de connectie tussen de iPad en de PC/Mac in orde? Wellicht helpt het om te hersynchroniseren met iTunes.

   Reply

 2. Lucas
  24 januari 2014 @ 18:57

  Het verbaast me dat ik nergens op internet reacties lees i.v.m. het exporteren van Pages bestanden (van iPad naar Mac) na de laatste updates. Pages bestanden zijn n.l. niet meer te importeren in het Pages programma op m’n iMac. Ik krijg dan de melding dat het bestand niet kan worden geopend: Het vereiste bestand ‘index.xml’ ontbreekt. En dan staat er ook nog onder dat ik op OK moet klikken! Misschien dat het met het nieuwste Mac-systeem geen probleem is, maar ik heb een oudere iMac, dus Mac OS 10.6.8. Wat wel kan is omzetten naar PDF natuurlijk en omzetten naar Word document. Microsoft zal er blij mee zijn maar ik niet want de volledige compatibiliteit is zo wel verdwenen.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *