Updates installeren voor iOS, het besturingssysteem van de iPad.

Er zijn geregeld software updates beschikbaar voor iOS, het besturingssysteem van de iPad. Deze updates bevatten nieuwe toepassingen, verbeteringen en gebruiksmogelijkheden voor de iPad. Daarom is het aan te raden iOS regelmatig up te graden naar de nieuwste versie.

In de volgende stappen wordt uitgelegd hoe deze software updates uitgevoerd worden:

  1. Zorg dat de iPad aangesloten is op het stroomnet, zodat de iPad niet halverwege een download uit kan vallen wegens een lege batterij!
  2. Zorg ervoor dat de iPad verbonden is met het internet.
  3. Ga naar Instellingen –>Algemeen –> Software Update. IOS zal automatisch controleren of er updates beschikbaar zijn.
    Instellingen-Algemeen-Software-update
  4. Als er een update beschikbaar is, klik dan Download en Installeer aan.
    Download eninstalleer

Als je de update aan het downloaden bent en je gebruikt de iPad in de tussentijd voor iets anders, zal er een bericht verschijnen zodra de download voltooid is. Door op Details te klikken kom je in het Software Update menu terecht. Als je nog niet had gekozen om de update automatisch te installeren, kan je via Details er alsnog voor kiezen om de update nu te installeren. Eventueel kan de update ook later nog geïnstalleerd worden via het menu  Instellingen –> Algemeen –> Software Update.

Niet genoeg ruimte op de harde schijf voor een software update

Het kan gebeuren dat er te weinig ruimte op de harde schijf van de iPad beschikbaar is om een software update te downloaden. Er moet dan ruimte gecreëerd worden op de harde schijf. Dit kan onder andere door films, televisieseries, apps, videos of foto’s te verwijderen.