Wachtwoord (pincode) van iPad vergeten

Onjuiste PincodeJe kunt de iPad beveiligen met een 4 cijferige pincode. Dit is een veiligheidsmaatregel die er voor zorgt dat niet iedereen zomaar toegang heeft tot de gegevens in je iPad. Erg handig, totdat je zelf een keer deze pincode vergeet! De enige mogelijkheid om vervolgens weer toegang te krijgen is met een backup via iTunes.

Op het moment dat je een verkeerde pincode intoetst, dan krijg je een melding dat de toegangscode onjuist is. Voer je enkele malen op rij een verkeerde pincode in, blokkeert de iPad. Bij blokkering moet je 1 minuut wachten totdat je weer kunt proberen om de correcte pincode in te voeren. Maar als hierna nog enkele malen de verkeerde pincode wordt ingetoetst, blokkeert je iPad definitief. Dit gebeurt na het invoeren van 10 verkeerde pincodes op rij. Mocht je dit ooit hebben ingesteld, dan kan dat dus ook betekenen dat al je persoonlijke data gewist worden. Onderaan deze pagina lees je daarover meer.

Om weer toegang te krijgen tot je iPad moet je toegang hebben tot je iTunes account en moet je de iPad verbinden met je Mac of pc via een usb-kabeltje. Vervolgens hangt het er van af of je in het verleden een backup hebt gemaakt van de gegevens op je iPad middels een synchronisatie met iTunes.

Als er wel een back-up beschikbaar is, verbindt dan je iPad me de pc waarop de iPad het laatst gesynchroniseerd heeft met iTunes. Door gebruik te maken van de laatst gemaakte back-up kun je de iPad vervolgens herstellen.

Als er geen back-up beschikbaar is, dan zul je de iPad wel kunnen ontgrendelen maar dan zijn al je persoonlijke gegevens en applicaties wel weg. De iPad zal worden hersteld op basis van de standaard fabrieksinstellingen. Met enige regelmaat synchroniseren met iTunes is dus wijsheid. Gelukkig is het wel zo dat apps die je hebt gekocht in de App Store, zonder kosten opnieuw gedownload kunnen worden in iTunes.

One Comment

 1. Namrita
  dec 14, 2013 @ 19:08:57

  Hallo, medewerker
  Zoals u het heeft geschreven op deze site is hetook zo gegaan bij mij. Ik heb ook 10 x mijn wachtwoord fout gedaan en vervolgens heb ik het verbonden met de pc via een usb kabel , maar ik heb alles gedaan wat er stond >> herstel ipad enzovoort maar ik heb het wel 7 x gedaan maar er staat dat er een onbekende fout is. Weet u misschien wat er aan de hand is?

  Dankuwell Xx
  Met vriendelijke groet : Namrita

  Reply

Leave a Reply

*