Aandelen Apple weer skyhigh

Aandelen van Apple bereikten deze week bijna recordhoogten. Een aandeel Apple was afgelopen dinsdag maarliefst 100,53 dollar waard. Daarmee werd bijna het record van september 2012 geëvenaard, toen een aandeel Apple 100,72 dollar waard was. In 2013 was er echter sprake van een gigantische keldering waarbij de waarde van het aandeel halveerde omdat er twijfels ontstonden over de koers en toekomst van het bedrijf. Beleggers lijken er nu echter weer het volste vertrouwen in te hebben; de verwachtingen rondom de iPhone 6 zijn ontzettend hoog gespannen.

De iPhone 6 zou naar verluidt op 9 september geïntroduceerd worden. Analisten verwachten dat er voor het einde van het jaar maarliefst 75 miljoen (!) iPhones 6 verkocht zullen worden. Deze verwachting zorgt er onder meer voor dat het aandeel Apple het nu zo goed doet op de beurs.

Naast de iPhone 6 heeft Apple mogelijk nog meer moois voor de consument in petto. Zo hangen er ook al langer geruchten in de lucht over een nieuwe iPad Air en een nieuwe iPad Mini Retina. En dan is er natuurlijk nog het langverwachte smartwatchproject van Apple, dat mogelijk iWatch of iTime gaat heten. Mogelijk wordt hierover in september ook meer bekend.