Apple begint met iPhone 5 powerknop vervanging

iphone5s powerbuttonApple is begonnen met het terugroepen van een aantal iPhone 5 modellen omdat de slaap/waak knop (deels) kan stoppen met werken.

Apple heeft een speciale support website in het leven geroepen voor het terugroepen van iPhone’s die met dit defect temaken kunnen krijgen. Bezoekers kunnen op basis van hun iPhone serienummer zien of hun iPhone bij de iPhones hoort die te maken hebben met dit defect.

iPhones die binnen deze categorie vallen kunnen naar een Apple Retail Store of een Apple Authorized Service Provider worden gebracht. De telefoon wordt vanuit door naar een Apple Repair Center gestuurt. Winkels zullen een aantal iPhone 5 modellen te leen hebben. Een andere mogelijk is het om zelf je iPhone op te sturen naar Apple. Meer informatie op de speciale website.

Het vervangingsproces duurt ongeveer 4-6 dagen. Je iPhone wordt eerst onderzocht. Eerst wordt er gekeken of de iPhone binnen de aangedane categorie valt en daarna of er geen andere problemen mee zijn. Voor het versturen van je iPhone moet je al je data backuppen en alle gegevens en instellingen verwijderen / resetten.

Gebruikers die reeds een reparatie hebben uit laten voeren vanwege de defecte knop kunnen contact opnemen met Apple om een terugbetalingen te krijgen.

Je iPhone moet iOS 7 draaien om in aanmerking te komen voor reparatie

Naast reparatie kun je er ook voor kiezen om een tegoedbon te krijgen voor upgrade naar een iPhone 5S. Het bedrag is hoger dan je normaal krijgt voor het inruilen van je oude toestel.

Let op: het gaat hier ook om toestellen verkocht in Nederland!