Apple gaat 5.5 inch en 4.7 inch iPhone 6 uitbrengen

iPhone 6

iPhone 6 ontwerp

Apple gaat dit jaar (2014) twee nieuwe iPhones uitbrengen. Één opnieuw ontworpen 4.7 inch model en een zogenaamd “phablet” van 5.5 inch met een scherm met extra hoge resolutie. Release staat gepland deze herfst

Volgens business analyst Ming-Chi Kuo, is Apple van plan twee nieuwe iPhone modellen met nieuwe schermafmetingen in 2014 uit te brengen. Dit zou voor het eerst zijn voor Apple, die de afgelopen jaren weinig met schermafmetingen varieert.

Naast de afwijkende schermformaten zal het 5.5-inch model een scherm met hogere resolutie, namelijk 1,920-bij-1,080 pixels hebben, wat neerkomt op 401 pixels per inch. Het 4.7-inch scherm zal een aparte resolutie hebben van 1,334-bij-750 pixel, dit wordt gedaan om bestaande apps goed weer te kunnen geven (deze zijn in deze verhoudingen geprogrammeerd). Het laatste scherm komt neer op 326 ppi.

Beide smartphones (iPhones) zullen de next-generation A8 chip met 1GB LPDDR3 RAM hebben, de touchscreens zullen van een lage temperatuur polysilicon in-cell materiaal gemaakt zijn en er zal weer Touch ID vingerafdruk beveiliging zijn. Daarnaast zal er sprake zijn van een near-field communications chip (NFC) en metalen behuizingare. De camera achterop zal een 8-megapixel met dezelfde f/2.2 aperture zoals nu ook in de iPhone 5s te vinden is zijn. Mogelijk zal er ook sprake zijn van een nieuwe feature, namelijk een beeldstabilisator voor de camera achterop.

De bezels (randen om het scherm) zullen 10 tot 20 percent smaller zijn dan bij de iPhone 5s. De dikte van de telefoons zal 6.5 to 7.0 millimeters zijn. De powerknop komt mogelijk aan een van de zijkanten, om besturing met één hand makkelijker te maken.

De 5.5 inch versie van de iPhone 6 zal in de Phablet categorie komen te vallen, combinatie tussen een phone en tablet.

Kuo verwacht dat beide iPhone 6 modellen deze herfst al in de winkels liggen, waarbij Appl de iPhone 5s en 5c behoud als mid- en low-end modellen. De 4 en 4S zullen dan uit de schappen verdwijnen.