Apple stimuleert inruil iPhone 4/4S met flinke inruilkortingen

iPhone 1 tm 5Bezitters van een iPhone 4 of 4S die met het idee spelen om hun toestel in te ruilen voor een nieuwere iPhone 5C of iPhone 5S, worden door Apple extra gestimuleerd dit te doen in de vorm van een hogere inruilwaarde voor hun oude toestel. In Amerika krijgt men voor een oude iPhone 4S tot wel 199 dollar terug bij aanschaf van een iPhone 5C of iPhone 5S.

Geinteresseerden kunnen zich bij een Apple-Store melden om te bekijken of hun huidige toestel in aanmerking komt voor de inruilactie. Apple tracht hiermee de afzet van de iPhone 5C en 5S een extra stimulans te geven, en tegelijkertijd bestaande klanten aan zich verbonden te houden. Waar in Amerika voor een 4S tot 199 dollar wordt uitgekeerd, krijgt men voor een iPhone 4 tot maximaal 99 dollar. Door dergelijke kortingen kunnen gebruikers veelal hun toestel inwisselen voor een 5C en 5S zonder bij te betalen in combinatie met een tweejarig contract.

De ingelegde iPhone 4C en 4S modellen worden waarschijnlijk ‘revised’, waarbij de cover en batterij worden vernieuwd, en verkocht via de website van Apple dan wel geexporteerd naar opkomende markten, zoals Zuid-Amerika en Azie, waar Apple-producten erg populair zijn.

Ook enkele grote webshops, waaronder eBay,bieden geld voor tweedehands iPhones. Ook Nederlandse providers bieden soms inruilacties aan.