Apple verwacht dat iPhone 6 bestverkopende iPhone zal worden

Anonieme, doch betrouwbare bronnen binnen Apple hebben tegenover de Wall Street Journal een boekje open gedaan over de verwachtingen die Apple erop nahoudt betreffende de iPhone 6. Naar verluid zijn er door Apple bij onderleveranciers reeds orders geplaatst die zouden passen bij een beoogde iPhone 6 productie van een krappe 80 miljoen stuks. Het gaat dan om zowel de 4.7 en 5.5 versies die uit zullen komen van de iPhone 6. Nooit eerder schaalde Apple de productie zo hoog in als nu bij de iPhone 6 het geval is. Ter vergelijking, de iPhone 5S / 5C werd geproduceerd in een startoplage van een krappe 60 miljoen exemplaren. Deze modelreeks betrof tevens de bestverkopende iPhone dusver.

De iPhones van Apple waren dusver van een zeer bescheiden formaat vergeleken met bijvoorbeeld de Galaxy S-reeks van Samsung of de One van HTC. Door een 5.5 inch versie van de iPhone 6 uit te brengen verwacht Google een aanzienlijk marktaandeel weg te snoepen in de vorm van klanten die nadrukkelijk een groter display wensen en daardoor voorheen de iPhone links lieten liggen.

iphone-6-modellen

De nieuwe 4.7 en 5.5 inch modellen van de iPhone 6 zouden naar verwachting eind september of begin oktober in de winkels liggen, keurig in de lijn der verwachting na de introductie van de iPhone 5S / 5C in dezelfde periode vorig jaar.