De coolste iOS8 toepassingen die onbelicht bleven

iOS8Apple heeft met veel bombarie de nieuwe versie van iOS geïntroduceerd deze week. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem van Apple zit zo bomvol noviteiten dat er in de ruim twee uur durende presentatie van iOS8 geen tijd was om alle nieuwe features toe te lichten. Naast al het leuks dat Apple tijdens te presentatie prijsgaf, kunnen we dus nog meer verwachten.

Anoniem surfen op internet

Zo is het mogelijk om in iOS 8 de zoekmachine DuckDuckGo als standaardzoekmachine in te stellen. DuckDuckGo is een beveiligde zoekmachine waarbij geen internetgedrag van de gebruiker wordt geregistreerd en weermee men zich anoniem op het web kan begeven. Anders dan bij zoekmachines als Google worden er dus geen gegevens van de gebruiker verzameld voor commerciële doeleinden. Voor mensen die zich niet comfortabel voelen bij de recente onthullingen over grootschalige dataverzameling via het internet brengt deze zoekmachine wellicht wat meer gemoedsrust teweeg.

Zoekmachine DuckDuckGoduckduckgo

Batterijverbruik per applicatie bekijken

Een belangrijke nieuwe feature in iOS8 – en eentje waarmee Apple eerlijk gezegd wat achter liep t.o.v. de concurrentie dusver- is de mogelijkheid om nu per applicatie te bekijken hoeveel batterijverbruik er met verscheidene apps gemoeid is. Deze feature zal terug te vinden zijn in hetzelfde menu waarin je kan zien hoe de opslagruimte van de tablet of telefoon verdeeld is.

“Hey, Siri”

In iOS 8 is het mogelijk Siri te activeren met je stem, middels het stemcommando “Hey, Siri”. Zolang je iDevice verbonden is met een oplader is deze feature beschikbaar. Het kost namelijk behoorlijk wat batterijcapaciteit als de telefoon continu alert moet zijn op een eventueel spraakcommando, al wordt iets soortgelijks wel geïmplementeerd door Motorola met de Moto X. De reden dat de Moto X nonstop kan luisteren of het voicecommando wordt gegeven komt door een zuinige co-processor die speciaal is toegewijd aan deze taak. Mogelijk krijgen nieuwe modellen van de iPad en iPhone ook dergelijke co-processoren voor soortgelijke toepassingen.