Foto’s en video van iPhone 6 bekend

Morgen is de officiële lancering, maar inmiddels weten we met vrij veel zekerheid hoe de iPhone 6 eruit komt te zien. In onderstaande fotocollage wordt een vergelijking vertoond tussen de huidige iPhone 5S en de nieuwe iPhone 6. Het betreft de ‘kleine’ versie van de iPhone 6 met een beelddiagonaal van 4,7 inch. Over enkele maanden volgt ook nog een groter 5.5 inch model. Bekijk ook de video onderaan deze post om de iPhone 6 in actie te zien.

De foto’s geven een mooie indicatie hoe dun de nieuwe iPhone 6 daadwerkelijk is.

Voor- en achterkant iphone 6

Links de iPhone 5s, rechts de iPhone 6 in 4.7 inch uitvoering

iPhone 6 vs iPhone 5

De iPhone 5S in het goud, tegenover een witte iPhone 6. De iPhone 6 is langer, breder en platter.

Onderstaand beeldmateriaal vertoont de eerste tekenen van een daadwerkelijk werkende en operationele iPhone 6. Helaas zullen de meesten onder ons, incluis wijzelf, weinig begrijpen van wat er in de video gezegd wordt. De collega’s van 9to5mac hebben een grove Engelstalige vertaling gedaan van wat er in de video gezegd wordt, en wij hebben deze vervolgens weer naar het Nederlands vertaald.

https://www.youtube.com/watch?v=eQopSbASO40#t=328

Vertaling:

Dit is een iPhone 5S en het andere toestel, alhoewel nog onzeker over de naam, is waarschijnlijk de iPhone 6. Jullie  zullen wellicht nieuwsgierig zijn of deze iPhone nep of namaak is, maar hij heeft wél Touch ID (*demonstreert Touch ID).

Mijn gevoel zegt dat deze nieuwe telefoon sneller is dan de iPhone 5S. De iPhone 6 voelt erg licht aan, veel lichter dan je zou verwachten op basis van de foto’s en de grootte. In elk geval vind ik de iPhone 6 veel lichter aanvoelen dan de iPhone 5S. Dat is mijn eerste gedachte over de telefoon.

Mijn tweede opvatting betreft de schermgrootte. Misschien denken mensen dat deze te groot is en dat je meer dan één hand nodig hebt om de telefoon te bedienen. Toch is dit niet het geval en is de iPhone 6 net zo comfortabel in gebruik als de iPhone 5S.

Daarnaast is er nog de omlijsting aan de zijkanten, die doet denken aan de Samsung I9300 (S3).

Aan de achterzijde doet de iPhone 6 nog steeds wat denken aan de iPhone 5, met de drie vlakken. Wat opvalt is dat de camera van de iPhone 6 wat uitsteekt, terwijl deze bij de iPhone 5S weggewerkt zit in de achterzijde. (*We zijn nu ongeveer bij tijdstip 2:30 in de video). Sommige mensen vinden dit misschien lelijk, maar de camerakwaliteit is wel verbeterd en dit is goed.

Qua specificaties zou de iPhone 6 een stap vooruit moeten zijn ten opzichte van het vorige model, maar omdat we nu niet veel applicaties erop hebben staan kunnen we dat nog niet echt uittesten. Dit weten we pas na het officiële evenement.

(*Meneer laat nog wat applicaties zien, en maakt wat foto’s).