iHealth: Apple gaat zich meer op de gezondheidsbranche richten

Apple is een team aan het opzetten met bekenden uit de medische technologie sector. En de biotechnologie community aan het opschudden. Gaat Apple zich prominent(er) begeven in de gezondheidssector?

In het afgelopen jaar heeft Apple minstens een half dozijn prominente deskundigen in de medische biologie aangenomen, wat is opgemerkt uit de LinkedIn-profielen van deze personen. Een prominente onderzoeker verhuisde twee weken geleden richting Apple HQ, en Apple is ook bezig met het werven van andere medische professionals en hardware experts . Het aantal aanwervingen is nog niet duidelijk.

Een groot deel van het nieuwe aanwinsten is in sensortechnologie , een gebied dat Chief Executive van Apple, Tim Cook, vorig jaar aangaf dat zou gaan ontploffen. Insiders zeggen dat ze van plan zijn alles te gaan monitoren, van de bloedsuikerspiegel tot voeding , met name dingen buiten de huidige fitness apparaten.

Apple staat onder druk door de belofte nieuwe productcategorieën te gaan leveren. De vennootschap heeft de laatste tijd geen nieuw type product geintroduceerd.

Ook investeerders geven aan dat ze nieuwe producten van Apple willen zien.

Apple heeft het handelsmerk ” iWatch ” geregistreerd in Japan . Verschillende patenten van Apple wijzen op  dit pols gedragen apparaat , en in februari heeft Apple een patent ingediend voor slimme oordopjes dat stappen kan volgen en bewegingen van het hoofd kan detecteren.

Apple heeft biomedische ingenieurs gepocheerd van bedrijven, waaronder Vital Connect , Masimo Corp , Sano Intelligence en O2 MedTech .

Masimo is vooral bekend om haar pulsoximetrie apparatuur, dat op een niet-invasieve manier de zuurstofverzadiging , een indicator van de respiratoire functie, meet . Vital Connect richt zich op het bijhouden van vitale functies zoals hartslag en lichaamstemperatuur. O2 Med Tech experimenteert ook met biosensoren en het ontwikkelen van nieuwe apparaten.

Een LinkedIn zoekopdracht toont Masimo chief medical officer Michael O’Reilly ; Cercacor chief technology officer Marcelo Lamego ; en Vital Connect Ravi Narasimhan , vice-president van biosensor technologie , en Nima Ferdosi , een geïntegreerde sensoren expert , als personen die naar Apple zijn overgestapt.

Een bron zei dat Alexander Chan , een voormalig biomedisch ingenieur bij Vital Connect , ook is overgelopen . Zijn LinkedIn-profiel stelt hij nu bij een ” technologie bedrijf ” werkt

Apple heeft ook hardware experts Nancy Dougherty , voorheen werkzaam bij Sano Intelligence , en Todd Whitehurst , vice president product op Senseonics Inc, een glucose controle product , ingehuurd, kan worden gestelt op basis van hun LinkedIn profielen .

En het meest recent is ook , Divya Nag , oprichter van StartX Med , een Stanford – gelieerde startup, aangesloten bij een Apple research en development team twee weken geleden.