Ipad 5 release date

Apple en zijn producten zijn hot. Dit zijn ze al jaren en zullen ze ook zeker nog jaren zijn. Een van de meeste gestelde vragen is dan ook: wanneer komt de nieuwe ipad / iphone / notebook / … van apple uit. Zijn releasedata weet Apple keer op keer erg goed geheim te houden. Daarom wordt er elke keer weer volop gespeculeerd. Een van de speculanten welke vaak erg goede inschattingen maakt is Ming-Chi Kuo. Hieronder presenteren wij een overzicht van haar nieuwste berekeningen en speculaties.

verwachte releasedate I-producten 2013

iPad 5 en iPad mini 2 release datum

– iPad en iPad mini: Kuo voorspelt dat Apple beide productlijnen in het derde kwartaal van dit jaar vernieuwt, de iPad mini zal een Retina-display krijgen als de meest opvallende vernieuwing. Hij voorspelt ook dat de full-size iPad (de iPad 5) aanzienlijk slanker en lichter zal zijn. De iPad 5 zou de dunne randen om het scherm van de iPad mini overnemen.

iPhone 6 release datum

– IPhone: Kuo verwacht dat Apple zowel een iPhone 5S en een vernieuwde iPhone 5 rond juni of juli van dit jaar zal introduceren, de iPhone 5S zal zeer vergelijkbaar zijn met de huidige iPhone 5, maar zal een aantal upgrades hebben, waaronder een A7-chip voor betere prestaties, een vingerafdruksensor en camera verbeteringen, zoals een f2.0 diafragma en een slimme LED-flitser. Hij gelooft ook dat de goedkopere iPhone in vele opzichten een iPhone 5 zal zijn die herverpakt is in een iets dikkere (8,2 mm ten opzichte van de huidige 7,6 mm) kunststof behuizing verkrijgbaar in zes kleuren.

Macbook Pro 2013 release datum

– MacBook Pro: In lijn met zijn voorspellingen van vorig jaar, is Kuo van mening dat Apple de niet-Retina MacBook Pro lijn in 2013 zal stopzetten, er zal een all-Retina lineup tegen een lagere prijs, dan de huidige retina-lijn worden gepresenteerd. Kuo is ook van mening dat Apple het ontwerp van deze dunnere Retina MacBook Pro’s nog enigzins zal bijschaven.

Macbook air 2013 release datum

– MacBook Air: Retina schermen blijven een uitdaging voor de MacBook Air, gezien hun erg beperkte dikte. Kuo is van mening dat het toekomstige Haswell-platform van Intel de belangrijkste upgrade voor de machines zal zijn. Hij verwacht dat de upgrade laat in het tweede kwartaal van 2013 zal plaatsvinden.

– Desktops: Kuo zegt dat het nieuwe ontwerp van de iMac goed ontvangen is, maar het verwacht geen Retina displays in de line-up van 2013. Hij voorspelt tevens een overgang naar het Haswell platform voor de iMac en Mac mini. Hij denkt dat ze in het vierde kwartaal op de markt zullen verschijnen.

– IPod touch: Apple zal naar verluidt stoppen met de vierde generatie iPod touch, die momenteel wordt verkocht naast de nieuwe vijfde generatie modellen. Om de kloof te dichten denkt hij dat Apple een kleinere variant van de vijfde generatie zal uitbrengen met 8GB aan opslagruimte en geen camera voor ongeveer $ 199.

– Apple TV: Hij voorspelt een kleine update van de bestaande Apple TV producten laat in het eerste kwartaal, maar hij geeft geen details over wat de update zich mee zou kunnen brengen.

opmerkelijk: Kuo’s verslag zegt niks over een nieuwe Mac Pro, terwijl Apple CEO Tim Cook persoonlijk had medegedeeld, dat een belangrijke update voor deze lijn in 2013 zal komen.