iPad air 2: Apple A8X chip foto’s gelekt

ipad-air-2-leadDe Apple iPad Air 2 wordt komende donderdag officieel gepresenteerd door Apple. De geruchten zeggen dat er een A8X chip in de nieuwe iPad air 2 zal zutten. Nieuwe vermeende foto’s van de SoC zijn uitgelekt en bevestigen deze geruchten.

A8X chip in iPad air 2

In addition to the full logic board, photos of other parts such as the glass screen cover, audio control components and the Home button with TouchID have also been snapped. The A8X variant of Apple’s chip, just like the A5X and A6X before it, is expected to have better GPU performance.

In aanvulling op het volledige moederbord en andere compenenten zoals het glazen scherm, de audio componenten en de home-button met TouchID is er nu ook een foto van de chip die in de ipad Air 2 zal zitten. The A8X chip zal naar verwachting ook betere GPU prestaties leveren ten opzichte van zijn voorgangers.

Terwijl de details van de resolutie nog niet bekend zijn, is het zeker goed mogelijk dat Apple gaat een scherm met een hogere resolutie dan de huidige 2048 x 1536 pixel in de nieuwe ipad 2 zal stoppen. Naar verluidt is het RAM-geheugen ook verhoogd naar 2 GB, wat zwaardere multitasking mogelijk moet maken.
De rest van de nieuwigheden voor de aankomende iPad zullen naar verwachten de TouchID, een dunner profiel van 7.5mm, een 720p FaceTime-camera en Apple Pay. zijn. De verwachte oplagruimte bedraagt 32GB, 64GB en 128GB