iPad event 2014 zal plaatsvinden op 16 oktober

ipad-event-20141-640x345Apple is zich aan het klaarmaken  de lanceren van een groot product en wel op 16 oktober 2014. Het bedrijf stuurde de pers vandaag uitnodigingen met de slogan “het is te lang geleden” voor een evenement van volgende week. Verwacht wordt dat de volgende generaties iPad Air en iPad mini zullen worden gepresenteerd. Het evenement zal worden gehouden op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino, Californië.


iPad
Beide apparaten worden verondersteld om te komen met een snellere processor – dezelfde A8-chip die in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zitten – en de Apple Touch ID vingerafdrukscanner zal erin verwerkt zijn. We kunnen zelfs een gouden iPad voor de eerste keer zien;

Er wordt gezegd dat Apple ook de grootste iPad ooit aan zal gaan kondigen, namelijk een 12,9-inch model, in aanvulling op de reguliere 9,7-inch versie .

Apple worstelt de laatste tijd met aflopende iPad verkopen en de phablet-sized iPhone 6 Plus zal naar verwachting het aantal iPad mini verkoop doen dalen. De aanstaande lancering zal laten zien hoe Apple van plan is om deze categorie te laten groeien in het komende jaar, het grotere 12,9-inch model zou hun oplossing kunnen zijn.

Het nieuws komt slechts enkele weken nadat Apple de iPhone 6 en iPhone 6 Plus lanceerde en en voor de voor volgend jaar verwachtte Apple Watch.

Dat gezegd hebbende, is het waarschijnlijk dat we ook een nieuwe lijn van iMacs naast OS X Yosemite zullen zien, die gelanceerd als een publieke beta in de zomer. Yosemite, die voor het eerst werd getoond op Apple’s Worldwide Developers Conference in San Francisco in juni, wordt geleverd met een radicaal vernieuwde gebruikersinterface. Het beschikt ook over verbeterde AirDrop en iCloud Drive-mogelijkheden, evenals de mogelijkheid om rechtstreeks vanaf je Mac te bellen met behulp van een iPhone (de Mac werkt als een luidspreker).