iPad mini laat verkoop (normale) iPad afnemen

iPad versus iPad miniDe verkoop van de gewone iPad stagneert door de toenemende populariteit van de iPad mini. Ondanks het ontbreken van het retina-scherm op de iPad mini neemt de verkoop van deze iPad sterk toe. Consumenten vinden de lagere prijs en kleinere afmetingen van de iPad mini aantrekkelijk.Onderzoeksbureau IDE komt naar buiten met cijfers die aantonen dat de toenemende populariteit van de iPad mini ten koste gaat van de verkoop van de gewone iPad.

De verkoop van de 9,7-inch (reguliere) iPad (2/ 3 / 4) was slechts met 1,8 procent gestegen in het vierde kwartaal ten opzichte van een jaar eerder, zegt Citi, onder vermelding van IDC data.In de VS en Japan, waren de dalingen nog sterker.

De grotere iPad wordt vervangen door iPad Mini van Apple, evenals de 7-inch tabletten die verkocht worden door Samsung en Amazon.

Volgens IDC, heeft Apple 38,8 procent van de tablet markt in handen en is daarmee marktleider, maar is de piek van 56,8 procent in het tweede kwartaal van vorig jaar sterk aan het afnemen. Amazon heeft 15,5 procent van de markt in handen en Samsung heeft 13,1 procent van de markt in handen.

De gemiddelde verkoopsprijs van een tablet nemen door deze verschuiving ook af. Als de verkoopprijs instort zal Apple’s winst gaat dalen.Daarom zullen de spectaculaire omzetten van Apple van afgelopen jaren aanzienlijk gaan dalen.

Daarnaast moet wel opgemerkt worden dat de vakantieperiodes de gevaarlijkste periodes voor het marktaandeel van Apple zijn, aangezien in de vakanties mensen vaker cadeaus voor  elkaar kopen waarbij er eerder naar een goedkopere tablet wordt gegrepen dan naar de relatief dure iPad (mini).