iWatch: de smartwatch van Apple komt in oktober 2014

iWatch

iWatch, de smartwatch van Apple, zou volgens geruchten in oktober 2014 op de markt komen. Er wordt al meer dan een jaar over de vermeende iWatch gespeculeerd, maar een betrouwbare bron meldt vandaag dat de iWatch voor oktober 2014 gepland staat.

De release van de iWatch zou tegelijkertijd met de iPhone 6 plaats gaan vinden in oktober van het volgende jaar. Dit suggereert de Chinese website C Technology. De bronnen van CT Technology hadden het eerder ook bij het juiste eind met speculaties over de iPhone 5s.

De iWatch zou draadloos opgeladen kunnen worden (tot op 1 meter afstand). Apple zou al enkele prototypes klaar hebben welke nu uitvoerig getest worden. De geruchten spreken over een batterijcapaciteit van +- 100mAh. Dit zou in vergelijking met andere smartwatches erg laag zijn. De vraag is dus of Apple met nieuwe technieken minder stroomverbruik heeft weten te bereiken of dat ze willen gokken op het draadloos opladen, waardoor je wellicht meerdere malen per dag automatisch aan het opladen bent en dus een kleinere accu nodig hebt.

De komende tijd zal uit moeten wijzen in hoeverre deze geruchten op waarheid berusten.