Lancering iPhone 5S en ‘budget’ iPhone.

iphone-5s lanceringNaarmate de lancering van de nieuwe iPhone 5S dichterbij komt, kunnen er ook steeds nauwkeurigere inschattingen worden gemaakt over wanneer dit dan precies gaat zijn. De meest recente voorspelling van analisten van het vooraanstaande Piper Jaffray is dat de iPhone 5S eind juni zijn intrede zal maken.

Nog steeds zijn de precieze specificaties van de 5S niet bekend. Toch ligt voor de hand dat het nieuwe model naast verbeterde software in ieder geval een snellere processor en betere camera zal hebben dan de iPhone 5. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is het toch niet waarschijnlijk dat de 5S zal beschikken over NFC betalingsmogelijkheden (een ingebouwde chip voor mobiele betalingen). Ook van de vingerafdruk scanner waarover wij in eerdere berichtgeving spraken, wordt getwijfeld of deze te vinden zal zijn op de 5S. Dat Apple met een soortgelijke feature bezig is, is zeker. Maar het debuut hiervan zal op zich laten wachten tot de komst van de iPhone 6, aldus Piper Jaffray.

Naast de introductie van de nieuwe 5S zal in het 3e kwartaal van dit jaar de goedkopere ‘budget’ iPhone in de winkels verschijnen. Hiermee zou Apple een nieuwe markt aanboren, namelijk die van de low-cost smartphones; een terrein waarop ze tot op heden niet vertegenwoordigd zijn. Ook over deze ‘budget’ iPhone is nog maar weinig bekend. De kosten van het toestel worden vooralsnog op 175 tot 200 euro geschat.

Ten slotte staan er ook een nieuwe Apple televisie en een Smartwatch aan te komen. Deze hoeven we echter niet tot het einde van het jaar te verwachten, en waarschijnlijk pas in 2014.