Twee apps tegelijk draaien middels splitscreen in iOS 8!

iPad_AirHardnekkige geruchten over Apple’s besturingssysteem iOS doen de ronde; in de volgende grote iOS-update zou de mogelijkheid tot multitasken worden opgenomen, waarbij twee applicaties tegelijkertijd op een splitscreen beschikbaar zouden zijn. Deze feature zal in eerste instantie worden ontworpen voor de full-size 9.7 inch modellen van de iPad. Of een dergelijke feature ook beschikbaar komt voor iPad Mini modellen, is nog niet bekend.

Veel is er helaas nog niet bekend over de splitscreenfunctie, maar Apple zou werken aan mogelijkheden om makkelijker informatie, zoals stukken tekst of afbeeldingen, van de ene applicatie naar de andere te slepen. Dit zou een unicum zijn, daar het dusver niet mogelijk is twee applicaties tegelijk te tonen op de iPad en écht multitasken nog niet mogelijk is momenteel.

Het is een logische stap van Apple om een dergelijke multitaskfunctie te implementeren; ten eerste omdat de concurrentie dergelijke features begint aan te bieden, zoals Microsoft met haar Surface-tablets. Ten tweede omdat Apple keer op keer kritiek krijgt over het feit dat er geen adequate multitaskmogelijkheden worden ontwikkeld.
multi tasking ipad

De verwachting is dat iOS 8 dit jaar wordt gepresenteerd op de WDC (Worldwide Developers Conference). Naast de mogelijke introductie van multitaskingmogelijkheden, zijn de belangrijkste nieuwe features in iOS 8 de functionaliteiten in health management.

Bovenstaande berust nochtans op geruchten, Apple wil zelf niet bevestigen welke innovaties en nieuwe functies we kunnen verwachten dit jaar. Toch verwachten wij dat er veel interessants te gebeuren staat, met als hoogtepunt onder andere de introductie van de iPhone 6.