Twee nieuwe iPad mini’s op komst

Logo iPad MiniApple werkt momenteel aan twee nieuwe versies van zijn populaire iPad Mini. De eerste versie is een dunnere versie, welke eind dit jaar te koop zal zijn. De tweede versie is een iPad mini met retina display. De tweede versie zal pas in 2014 in de winkels liggen.

Helaas gaat het momenteel om niets meer dan geruchten. De geruchten komen van onderzoeksbureau DisplaySearch, welke het vaker bij het juiste eind heeft gehad.

De geruchten over een nieuwe en dunnere iPad mini en een iPad 5 gaan al langer rond, maar de verwachting dat er nog een tweede nieuwe iPad mini aan zit te komen, dit keer met retinascherm is nieuw.

De iPad mini welke eind dit jaar verwacht wordt zal, niet als de iPhone 5,  een snellere A6 processor bevatten. De tweede iPad mini, welke begin 2014 verwacht wordt zal naast een A6 chip met een retinascherm uitgerust worden. Dit is een scherm met een 2048 x 1536 resolutie. Momenteel is alleen de iPad 4 hiermee uitgerust. Wat betreft prijzen van beide iPad mini’s is er nog niks bekend.

Óók zou Apple werken aan een nieuwe versie van zijn reguliere iPad, een iPad 5. Deze zou dezelfde smalle bezel krijgen als de huidige iPad mini. Daarnaast zou de resolutie van het huidige retinascherm (2048 x 1536) behouden blijven. De iPad 5 zal naar de verwachtingen een A7 processor krijgen.

Uiteraard zullen de nieuwe iPads allen iOS 7 draaien.