Vooruitblik: Apple’s nieuwe producten voor 2014

Apple 2014In het derde kwartaal van 2014 worden een aantal nieuwe Apple producten verwacht. KGI analyst Ming Chi Kuo, bekend om zijn accurate voorspellingen als het om komende apple producten gaat heeft de volgende voorspellingen gedaan voor het jaar 2014.

Kuo verwacht dat Apple het eerste nieuwe product van het jaar, een goedkopere iMac in het tweede kwartaal van 2014 zal uitbrengen.  Kort daarna, in het derde kwartaal van 2014 verwacht hij dat Apple met een nieuwe iPad air (2), iPad mini (3) en een nieuw product, de iWatch (in twee verschillende maten) en een 4.7 inch iPhone zal komen.

Vervolgens wordt er een geupdrage Apple TV set-top box verwacht en mogelijk een 12-inch ultra slim MacBook en geupgrade Retina MacBook Pro´s. Later, in het vierde kwartaal zal Apple de 5.5-inch iPhone uitbrengen. Deze is mogelijk vertraagd vanwege de nieuwe techniek, namelijk in-cell display technologie, waarvan de productie wat vertraging heeft opgelopen. Hieronder een de roadmap zoals Kuo deze heeft gemaakt.

apple 2014 roadmap

– iWatch: Kuo denkt dat de iWatch release date aan het einde van het derde kwartaal van 2014 ligt. De iWatch zal biometrische functionaliteiten bieden, welke samenwerken met de iPhone, iPad, en Mac. De iWatch zal een hip design krijgen. De iWatch zal in twee formaten uitkomen, namelijk een  1.3-inch en een 1.5-inch versie, beide met een flexibel AMOLED scherm. Er zal tevens sprake zijn van sapphier glas, biometrische lichaamsherkenning, een NFC chip, draadloos oplaadmogelijkheid en een 200 tot 250 mAh accu.

– iPhone 6: De iPhone zes zal in twee formaten uitgebracht worden: een 4.7 en een 5.5-inche versie, met respectievelijk een resolutie van 1334×750 (326ppi) en 1920 x 1080 (401 ppi). Beide toestellen zullen over een A8 processor, 1GB RAM, LTPS display panels, beeldstabilizatie voor de camera , en  Touch ID vingerprintscanners. De rand om het scherm zal 10 tot 20 percent smaller zijn, het toestal zal 6.5–7.0mm dik zijn en over een  metale behuizing beschikken. Er zal een NFC-chip in zitten. Release van de iPhone 6b 4.7-inch worden in September 2014 verwacht, de 5.5-inch versie zal later volgen. Een van de 5.5 inch versies zal mogelijk over saffier glas beschikken.

– iPad Air 2: De tweede generatie iPad air zal Touch ID, een A8 processor, en een verbeterde camera hebben met een resolutie van acht megapixels. De iPad Air zou eerder dit jaar komen, dan de vorig jaar uitgebrachte iPad air (1). Deze werd in oktober 2013 uitgebracht.

– iPad mini met Retina Scherm: Net als de iPad Air zal de nieuwe iPad mini een retina scherm krijgen, een A8 processor en Touch ID. De afmetingen zullen niet veranderen. Mogelijk wordt de huidige iPad mini voor een betere prijs verkocht.

– 12.9-inch iPad Pro: De 12.9 inch iPad waar de laatste tijd over gesproken wordt zal niet in 2014 in de schrappen komen te liggen.

– 12-inch MacBook Air: Er wordt inderdaad aan een ultra-dunne MacBook Air gewerkt met een touchpad zonder knoppen. Ook zou deze macbook air geen ventilator hebben en daardoor muisstil zijn. Naar verwachting zal er ook een beeldscherm met een hogere resolutie in zitten.

– iMac: Er komt een goedkopere iMac aan, waarmee Apple zijn marktaandeel wil vergroten. Naar verwachting wordt deze als eerste gelanceerd.

– Apple TV: Er zal dit jaar geen volledige Apple TV-set uitgebracht worden, maar wel een nieuwe Apple TV, met bewegingsbesturing.