Een tablet huren: wat zijn de mogelijkheden?

Tablet hurenHet is tegenwoordig steeds gangbaarder om tegen gunstige voorwaarden een tablet te huren. Voor mensen die niet in één keer een grote som geld willen of kunnen uitgeven voor de aanschaf van een nieuwe tablet lijkt huren een uitkomst te zijn. De vraag naar huurtablets groeit en bedrijven beginnen hier op in te spelen. Maar hoe rendabel, handig en betrouwbaar is het eigenlijk om een huurcontract aan te gaan voor een tablet? Wat zijn de voordelen en nadelen van een tablet huren ten opzichte van een tablet kopen? En waar kan ik het beste een tablet huren? In deze handleiding zetten wij het een en ander op een rijtje.

De voordelen van een tablet huren

Welke voordelen brengt het huren van een tablet met zich mee?

-Je hoeft niet in één keer een groot bedrag neer te tellen. Niet iedereen kan of wil het zich permitteren om honderden euro’s ineens uit te geven voor een nieuwe tablet. Mensen die toch graag een nieuwe tablet thuis willen hebben kunnen dit voor een klein bedrag per maand verwezenlijken en daarmee geld overhouden voor andere belangrijke zaken.

-De service die tabletverhuurders aanbieden is veelal goed te noemen. Zo is het soms mogelijk dat de tablet gratis bij je thuis afgeleverd wordt op een tijdstip dat jou uitkomt en dat er instructies gegeven worden over de wijze van gebruik. Zo kan je dus meteen aan de slag nadat de levering geschied is.

-Vaak is er garantie bij de huurprijs inbegrepen en wordt de tablet gratis gerepareerd mocht er zich een defect aandienen. Er wordt dan een monteur gestuurd die de tablet ter plekke repareert mocht dit mogelijk zijn. Helaas is dit veelal niet het geval, waarna de monteur de tablet meeneemt. Je krijgt dan vaak kosteloos een vervangende tablet.

-Door te huren kan je altijd het nieuwste model tablet in huis halen. Enkele verhuurders bieden de mogelijkheid om ruim voordat het huurcontract is afgelopen kosteloos up te graden naar een nieuwer model als dit van toepassing is. Dus je kan altijd het laatste model iPad of Samsung Galaxy Tab in huis hebben.

-Bij gezamenlijk gebruik kan huren een perfecte oplossing zijn. Door de huurkosten te delen betaalt men per persoon een zachte prijs. Binnen groepen met wisselende samenstellingen kan dit nogal eens een oplossing zijn. Mensen betalen alleen mee aan de huur van de tablet zolang zij deel uitmaken van de desbetreffende groep die de tablet gebruikt. Als je met enkele mensen een tablet koopt, kan je problemen krijgen zodra deze groep zich opsplitst. Je krijgt dan situaties waarin uitgemaakt moet worden wie nu de eigenaar van de tablet is en wie wie geld schuldig is.  Dit is niet altijd even prettig, en valt te voorkomen door gezamenlijk te huren.

De nadelen van een tablet huren

-Een tablet huren is op de lange termijn minder voordelig dan zelf een tablet aanschaffen. Bij huurcontracten van enkele maanden of jaren, heb je aan het einde van de rit vaak meer betaald dan de tablet nieuw kost. Dit is ook gelijk de belangrijkste kanttekening die bij huren gemaakt dient te worden.

-De tablet is niet van jou. Aan het einde van het huurcontract lever je de tablet in (als je het contract niet verlengt of upgrade naar een nieuw model tablet tenminste) en ben je hem kwijt.

Dus, een tablet huren: doen of niet?

Een belangrijke afweging om te kijken of huren rendabel is is een inschatting te maken hoe lang je de tablet nodig denkt te hebben. In het algemeen geldt dat hoe langer het huurcontract is, hoe lager de prijs uitvalt per tijdseenheid (dag/week/maand). Zo zijn er bedrijven waar je voor 100 euro een tablet één maand kan huren, terwijl je elders voor 30 euro per maand een tablet kan huren, maar waarmee dan wel een contract van 3 jaar gemoeid is. Huur je een tablet slechts voor een enkele dag, dan ben je relatief het duurst uit. In een dergelijk geval kan je een tablet misschien ook lenen van een kennis, vriend, familielid of collega. Maar om op de kern terug te komen: maak een goede inschatting hoe lang je de tablet nodig denkt te hebben. Vergelijk vervolgens de kosten van huren en kopen, en neem de bovenstaande voordelen en nadelen mee in je overweging. Huren is waarschijnlijk een beter alternatief dan veel mensen in eerste instantie denken, vooral vanwege de gunstige bijkomende voorwaarden en voordelen (gratis reparatie, doorlopend upgrades naar de nieuwste modellen, verstrekkende garantie, uitstekende service en je kan natuurlijk van alle voordelen en gemakken genieten die een tablet je kan bieden).

Soms is het mogelijk om bij een verhuurder tegen gereduceerd tarief een tablet te huren die al eerder verhuurd is geweest.  Je kan er in principe vanuit gaan dat deze tablets in goede conditie zijn. Zeker als de desbetreffende verhuurder garantie en een gratis reparatieservice aanbiedt, loop je met een reeds gebruikte tablet weinig tot geen risico.

Welke tabletverhuurders zijn betrouwbaar?

Er is een bescheiden aantal spelers actief op deze markt. Een betrouwbare aanbieder welke goede service biedt voor consumenten is huurspecialist Skala. Is je interesse gewekt voor het huren van een tablet, dan kan je hier het aanbod van de nieuwste tablets bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *