Apps toevoegen aan de startbalk onderaan

De iPad heeft een startbalk onderaan het scherm met daarin standaard 4 apps; Safari, Mail, Foto’s en iPod. Echter, het is mogelijk om hier nog 2 apps naar keuze aan toe te voegen. Ook kan je de standaard apps van de startbalk halen en hier 6 apps naar keuze neerzetten. In enkele simpele stappen zullen wij je laten zien hoe dit werkt.

 1. Localiseer een applicatie die je wilt toevoegen aan de startbalk. Tik de applicatie aan en houd je vinger op het scherm, totdat alle app icoontjes beginnen te ‘wiebelen’. Stel dat je bijvoorbeeld de iBooks applicatie aan de startbalk wilt toevoegen.iBooks aan startbalk toevoegen
 2. Met je vinger nog op de applicatie, sleep je de applicatie vervolgens naar de startbalk. Eenmaal op de startbalk haal je je vinger weer van het scherm.
  iBooks verslepen
 3. Zo simpel is het! De gewenste applicatie staat nu op de startbalk onderaan het scherm. In totaal kunnen er 6 applicaties op de startbalk staan. De standaard applicaties zijn tevens te verwijderen van de startbalk. Ze zullen dan te vinden zijn tussen de reguliere applicaties, op één van de pagina’s met apps.
  iBooks op startbalk

 

 

2 Comments

 1. Corrie
  20 november 2013 @ 15:39

  Ik wil graag de programma’s verwijderen die ik gebruikt heb. Dat is dus na een dubbelklik. Nu blijven ze gewoon staan. Voor dat ik iOS had geïnstalleerd, kon je ze wegklikken. Dan kwam er een kruisje. En dan kon je ze verwijderen. Maar nu niet meer

  Reply

  • Joël EC
   20 november 2013 @ 20:45

   Hoi Corrie, met iOS 7 kan je na het dubbelklikken één (of meerdere) apps naar boven slepen om ze af te sluiten! Hoop dat je hiermee geholpen bent!

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *