Een Youtube video afspelen op de achtergrond

Het is mogelijk om je favoriete youtube video af te spelen en tegelijkertijd gebruik te maken van andere toepassingen of apps op je iPad. In deze handleiding wordt kort uitgelegd hoe je een youtube video afspeelt op de achtergrond.

Stappen om youtube op de achtergrond af te spelen

 1. Open de youtube video die je af wilt spelen en klik op “afspelen/play”
  Play / afspelen
 2. Druk eenmaal op de Home-knop om de youtube pagina te verlaten en terug te keren naar het hoofdmenu (dit is de grote ronde ‘knop’ onderaan het scherm van de iPad). Het afspelen van de youtube video zal nu stoppen.
  Home-knop
 3. Klik 2 maal snel achter elkaar nogmaals op de Home-knop (dubbel-klik). Hierdoor zal de multitask balk verschijnen onderaan het scherm, met daarop de apps die momenteel actief zijn.
  Apps die op de achtergrond draaien
 4.  Schuif met je vinger deze balk naar rechts. Je balk zou de layout moeten krijgen van de afbeelding hieronder. Afspelen Multitaskbar Multitaskbalk
 5. Door op “afspelen” te tikken kan je de youtube video nu hervatten en afspelen op de achtergrond!

              Play / afspelen

 

5 Comments

 1. Janneke
  20 juli 2013 @ 19:43

  Dank je wel voor de informatie! Mijn probleem is alleen dat de muziek-app in de multitask balk staat. Dus de muziek die ik gedownload heb kan ik wél als achtergrond afspelen, maar muziek van youtube niet. Heb je daar misschien een oplossing voor?

  Reply

  • David Janssen
   23 juli 2013 @ 16:42

   Zo ook als je exact de stappen zoals hierboven vermeld volgt?

   Reply

 2. Marja
  22 augustus 2013 @ 15:47

  Ik heb hetzelfde probleem als janneke.
  Ik volg exact die stappen.
  Het is me één keer gelukt, maar nu krijg ik elke keer de muziek app te zien, en niet de youtube. Heb zelfs al geprobeerd om de muziek app te verwijderen, maar dan nog draait ie youtube niet af, maar opent safari.

  Reply

 3. Marianne
  18 november 2014 @ 19:59

  Ik krijg de balk uit punt 4 niet te zien. Die zie ik wel bij de muziekapparatuur maar daar kan ik geen youtubeafspeelijsten mee afspelen.

  Reply

 4. Ton Bisschop
  29 juli 2016 @ 08:26

  Beste iphone mensen,

  Graag dit probleem per direct oplossen! Hoe kan het dat de iPhone nu nog niet kan multitasken!!?? Elk ander mobieltje kan het wel, tot mijn grote verbazing.
  Graag update van programmatuur of iets dergelijks.

  Met vriendelijke groet

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *