Hoe kan je een update of installatie van een applicatie pauzeren?

Het kan gebeuren dat je meerdere applicaties tegelijk aan het updaten of aan het installeren bent. Deze updates verlopen één voor één; dus als de ene applicatie-update of installatie voltooid is, wordt de volgende pas gestart. Het is mogelijk om zelf te bepalen welke update/installatie prioriteit krijgt. Door de icoontjes van de desbetreffende applicaties aan te tikken kan je een installatie pauzeren, waardoor een andere applicatie die in de wachtrij staat kan starten met zijn update of installatie.

Een app-download annuleren

Een applicatie die nog aan het downloaden is of die in de wachtrij staat om te downloaden, kan je annuleren op dezelfde wijze waarop je normaal gesproken een applicatie verwijdert. Houdt het icoon van de applicatie ingedrukt tot de iconen op het scherm beginnen te wiebelen. Klik op het kruisje linksboven bij de applicatie waarvan je de download wilt annuleren.

Klik op X om de installatie van deze applicatie te annuleren

Klik op X om de installatie van deze applicatie te annuleren

Door in het venster wat verschijnt op verwijderen te klikken zal de download geannuleerd worden en zal de reeds gedownloade data van de applicatie verwijderd worden.

Verwijderen van een applicatie

 

Een verwijderde applicatie terughalen

Heb je spijt van het verwijderen van een app, dan kan je deze opnieuw downloaden via de App Store. Ga in de App Store naar Updates –> Aankopen. Hier kan je alle applicaties terug vinden die je in het verleden hebt geïnstalleerd, zowel betaalde als gratis apps. Kies in dit menu voor de applicatie die je opnieuw wilt installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *