Multitasking op je iPad met iOS 7

Multitasking in iOS 7 wordt niet door iedereen als inuitief ervaren. Hiernaast is er ook het een en ander veranderd ten opzichte van voorgaande iOS versies.  (Effectief) multitasken kan voor een veel positievere gebruikerservaring zorgen.

Het komt nog vaak voor dat het op de omslachtige manier gebeurd; door met de homeknop naar het ‘springboard'(startscherm) te gaan en vervolgens de app daar op te zoeken en te openen. Dit kan allemaal op een veel efficientere manier.

Multitasken door te dubbelklikken op de homeknop of met vier vingers omhoog te vegen:
Door te dubbelklikken op de homeknop komt er een (kaarten)overzicht tevoorschijn van applicaties die eerder zijn geopend. Klik je op een van deze kaarten, dan wordt de bijbehorende applicatie geopend. Dit kan een snellere manier zijn om van de ene applicatie naar de andere te gaan. Er is echter een nog snellere manier.

 

Als je dubbelklikt in iOS 7 krijg je een soortgelijk overzicht.

Multitasken door te vegen met 4 vingers:
Wil je nog sneller omschakelen van de ene naar de de andere applicatie, is het mogelijk om met vier vingers van rechts naar links te ‘vegen’. Veeg je van rechts naar links, dan opent de applicatie die je als een na laatste hebt geopend. Veeg je nog een keer, dan opent de applicatie daarna. De volgorde van de applicaties die geopend worden is het zelfde als in het overzicht welke geopend wordt door te dubbelklikken.

Het afsluiten van applicaties:
In oudere iOS versies kon je applicaties afsluiten door een applicatie in het multitask overzicht ingedrukt te houden, tot er een kruisje verscheen. In iOS 7 is dit veranderd. Je kan nu een applicatie afsluiten door deze simpelweg naar boven te vegen. Het is ook mogelijk om meerdere applicaties tegelijk af te sluiten door meerdere kaarten omhoog van het scherm te vegen.

Het is ook mogelijk om vanuit een applicatie een knijpbeweging te maken met 4 vingers om naar het thuisscherm te gaan. Hierdoor is het indrukken van de homeknop niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *