Pangu jailbreak voor iOS 7.1.1 en hoger

panguApple heeft onlangs versie 7.1.2 van iOS geïntroduceerd. Nu is het reeds mogelijk gebleken om een jailbreak toe te passen op iOS 7.1.1 en 7.1.2, met dank aan een Chinees team van programmeurs en hackers. De nieuwe jailbreak opereert onder de naam ‘Pangu’. De snelle ontwikkeling van deze jailbreak komt voort uit Chinese investeringen in hackersteams, waarbij meerdere hackersteams het tegen elkaar opnemen om als eerste een nieuwe jailbreak te introduceren. Deze keer is de winst naar Pangu gegaan, waar het eerder altijd het team van Evasion (overigens niet Chinees) was dat vooraan stond met het introduceren van nieuwe jailbreaks. In deze handleiding zullen we toelichting geven over hoe het toepassen van de Pangu jailbreak in zijn werk gaat.

De Pangu jailbreak is toepasbaar op toestellen met iOS 7.1.1 en 7.1.2 Untethered. De volgende iDevices worden door de jailbreak ondersteund zolang de juiste versie van iOS is geïnstalleerd:

 • iPhone 4
 • iPhone 4S
 • iPhone 5
 • iPhone 5S
 • iPad 2
 • iPad 3
 • iPad 4
 • iPad Air
 • iPad Mini Retina (iPad Mini 2)
 • iPod Touch 5

De jailbreak komt desgewenst inclusief een Chinese piraterij App (soort alternatieve app-store).

Benodigdheden voor de Pangu Jailbreak

 • Een iPhone, iPad of iPod waarop iOS 7.1.1 of hoger is geïnstalleerd.
 • Een pc/laptop met Windows of OSx.
 • De meest recente versie van iTunes dient geïnstalleerd te zijn op je laptop/pc. (Download meest recente versie van iTunes)

Vervolgens download je de Pangu Jailbreak Tool op je laptop/pc, klik hieronder op de juiste downloadlink afhankelijk van welke besturingssysteem je gebruikt op je laptopt/pc.

Mochten deze links onverhoopt niet werken raadpleeg dan de website van Pangu; hier tref je steeds de meest recente downloadlinks aan.

Pangu jailbreak installeren en toepassen in 7 stappen

 1. Verbind je iPhone, iPad of iPod met je computer met een USB of Lightning kabel.
 2. Open de Pangu Jailbreak Tool op je pc/laptop.
 3. Eventueel zal er een hokje aangevinkt staan in het installatiemenu. Dit betekent dat je een Chinese download-applicatie download. In principe heb je deze applicatie niet nodig, dus je kan dit vinkje verwijderen.
 4. Als je iDevice correct wordt herkend, zal je deze terugvinden bovenin de Pangu interface (zie afbeelding). Klik vervolgens op ‘Jailbreak’.
  Pangu bevestigen iDevice
 5. De volgende stap is opmerkelijk. Navigeer op je iDevice naar instellingen–> algemeen –> datum en tijd. Verander de datum naar 2 juni, 2014 en de tijd naar 20:30. Mogelijk moet je hiervoor uitvinken dat datum en tijd automatisch worden ingesteld. Dit heeft te maken met autorisaties en rechten van ontwikkelaars en de tijdstermijn waarmee deze verstrijken. Op deze datum hadden de developers bepaalde privileges die leiden tot het kunnen toepassen van de jailbreak. Deze autorisaties en rechten zijn inmiddels vervallen, maar door de datum en tijd te veranderen kunnen we de software voor de gek houden en doen geloven dat deze privileges nog steeds gelden.
 6. Nadat je de datum en tijd hebt aangepast, laat je dit menu op je iDevice voorlopig open staan totdat de Pangu progressiebar op je laptop/pc weer in beweging komt.  Vervolgens druk je op de Home-knop op je iDevice en klik je op het Pangu icoon dat inmiddels tussen je applicaties zal staan. Nadat je Pangu op je iDevice hebt geopend, leg je je iDevice neer en raak je deze niet meer aan totdat de installatie voltooid is. Hetzelfde wordt aangeraden voor de laptop of pc. Zorg er tevens voor dat de kabel die iDevice en pc/laptop verbind niet uitgetrokken wordt.
 7. Je iDevice zal automatisch opnieuw worden opgestart. Nadat je iDevice opnieuw is opgestart, klik je opnieuw op de Pangu-app. De installatie van Pangu zal nu worden gefinaliseerd. Negeer waarschuwingen in de vorm van popups over o.a. beperkte geheugencapaciteit. Deze waarschuwingen kloppen niet. Ook als iTunes een popup geeft, negeer deze dan. Het is belangrijk om iTunes NIET af te sluiten tijdens de jailbreakprocedure.
 8. Je iDevice zal wederom automatisch opnieuw worden opgestart. Op de plaats waar net de Pangu-applicatie stond, staat nu Cydia! Klik op Cydia en wacht tot ook hier alle automatische updates worden toegepast (dit kan enige tijd duren). Na finalisatie zal Cydia automatisch afsluiten. Door Cydia opnieuw te openenen heb je toegang tot alle applicaties en repositories! Je iDevice is nu gejailbreakt.

Mocht je problemen hebben met het installeren van de Pangu Jailbreak, zie dan onderstaande video waarin alles nog eens stap voor stap wordt doorgelopen.

28 Comments

 1. smokey
  7 juli 2014 @ 13:22

  na het jailbreaken kan ik mijn tijd enzo weer juist doen?

  Reply

 2. Robin
  8 augustus 2014 @ 00:09

  Ik heb een iphone 4 en probeerde hem te jailbreaken. ik downloadde pangu op mijn macbook en downloadde de jailbreak. de pangu app kwam op mijn iphone te staan en veranderde toen in de cydia app (zoals het ook hoort). ik tikte op de cydia app en hij begon met installeren (er stond in het scherm dat hij moest installeren omdat dit de eerste keer was dat je de app opende). precies op het moment dat cydia aan het installeren was kreeg ik een melding op mijn macbook dat de jailbreak was mislukt. ik snapte niet wat er mis was dus liet cydia maar gewoon door laden. alleen er kwam maar geen eind aan het laden…(ik heb 2 minuten gewacht terwijl het 10 sec hoort te duren) ik haalde mijn iphone dus los van mn macbook en sloot hem opnieuw aan. de pangu installer herkende mijn telefoon weer maar gaf dit keer aan dat de jailbreak voltooid was. ik haalde mijn telefoon weer van mijn macbook en probeerde cydia te openen, alleen telkens als ik cydia aantikte starte hij op en viel gelijk weer weg. ik ben nu al 2 uren bezig om een manier te vinden om cydia te verwijderen van mijn iphone, alleen ik krijg het met geen mogelijkheid voor elkaar… kunt u mij misschien helpen hoe ik cydia kan verwijderen van mijn iphone?

  alvast bedankt!

  mvg.
  Robin

  Reply

  • Daniël
   13 augustus 2014 @ 20:17

   De jailbreak haal je eraf door de iphone te herstellen via iTunes.

   Reply

   • jessie
    17 januari 2015 @ 18:49

    ik heb dat geprobeerd maar ook dat werkt niet wat moet ik nu doen

    Reply

 3. peter
  28 augustus 2014 @ 13:59

  op ipad 2 met ios 7.1.2. laatse Itunes versie en gejailbreakt met Pangu 1.2.1 start de ipad niet meer op. Logo blijft staan en verdwijnt na een tijdje om dan weer te verschijnen. deze loop duurt en duurt. Ipad na veel moeite in de herstel modus gekregen en de fabrieksinstellingen terug gezet. Dit in totaal vier keer gedaan aar het eindresultaat blijft hetzelfde. perfecte melding van gejailbreakt maar start niet meer op en raakt in een loop.
  En ja alle stappen datum en tijd ook gedaan.
  weet iemand een oplossing

  Reply

  • Rene
   9 april 2015 @ 21:40

   Hoe zet je hem weer terug in fabrieksinstellingen want heb het zelfde maar dan met mijn iPhone

   Mvg rene

   Reply

 4. Bob
  12 september 2014 @ 14:15

  Hier hetzelfde probleem als Peter
  Ipad 2 na Ge-update te hebben naar nieuwste iOS versie En hierna gejalbreakt met Pango 1.2.1. Blijft het Apple icoontjes langzaam knipperen maar start de ipad 2 niet door. Jammer. Krijg de ipad ook nog niet in veilige modus helaas

  Reply

 5. Nick
  14 september 2014 @ 16:42

  Ik heb mijn iphone 4S met IOS 7.1.2 net geprobeerd te jailbreaken…. alles was voltooid maar toen ik dus dacht dat t klaar was wilde ik cydia openen maar stond er nog steeds het Pangu appje…. iemand enig idee wat ik hier aan kan doen?? moet ik misschien de toeganscode van mijn Iphone af halen????
  mvg Nick

  Reply

  • Ward
   22 september 2014 @ 16:25

   Als cydia werkt verwijder de pan-Turks app gewoon

   Reply

  • Yessin
   29 september 2014 @ 15:50

   Ja je moet inderdaad de toegangscode eraf halen. Als de jailbreak is voltooid kun je deze er (uiteraard) weer opzetten

   Reply

 6. Ward
  22 september 2014 @ 16:24

  Had ook het probleem bij opstarten heb dan op home en sleep knop gedrukt tot hij uit was. Dan heb ik hem terug opgestart en het werkte.
  Als dit niet werkt moet je of wachten tot hij opstart of uitschakelen zoals bij stap 1 en uurtje wachten

  Reply

 7. Dylan
  25 september 2014 @ 11:40

  Ja nick,
  je moet de toegangscode verwijderen. met toegangs code kan het idivice niks zelf laden omdat de code hem tege houdt;)

  MVG Dylan

  Reply

 8. joris
  1 oktober 2014 @ 12:08

  bij mij vindt pangu mijn telefoon niet. weet iemand hoe ik dat kan?????

  groet,
  iemand die graag zijn iphone wilt jealbreaken

  Reply

 9. Daniel
  24 oktober 2014 @ 00:07

  Werkt het ook op mijn iPhone 4S versie: 8.1??

  Alvast Thnx voor hulp

  Reply

 10. Johan
  11 november 2014 @ 18:05

  Heb twee dagen geleden de jailbreak uitgevoerd op mijn iPhone, sinds vandaag kan ik niet meer op internet (safari) komen maar. Als ik op Twitter wil herstart mijn iPhone telkens weer opnieuw net als bij Facebook… Ben dus geen fan pangu 7.1.2

  Reply

 11. lars
  28 januari 2015 @ 18:29

  ik heb de jailbreak gedaan voor mijn iphone 4 en ik wou cydia geopend maar ik moest heel lang wachten en het lukte niet dan woow ik mijn instellingen openen en dat lukte ook niet ik heb hem du maar afgesloten en weer opgestard en ik voer alles in en hij herstartte de hele tijd weer en kon niets meer doen wat moet ik nu doen?

  Reply

 12. zomaar iemand
  27 februari 2015 @ 19:16

  als ik jailbreak download en op uitvoeren druk dan doet hij wat hij hoort te doen en als hij klaar is komt dat schermpje die ook op de foto staat maar die chinese tekens komen heel groot in beeld en er staat geen vinkje bij of iets anders dan moet ik hem aan klikken en als ik dat doe kom ik op een site waar je niks op de zoeken hebt wat moet ik nu doen????

  groetjes zomaar iemand

  Reply

 13. nikifor
  6 april 2015 @ 09:39

  Hallo mensen ik heb 1 keer mijn iphone 4 gejailbreak en ik heb da daarna weg gedaan en nu ik wil het opnieuw jailbreaken maar als de iphone aan het 1ste keer reboot dan komt er een fail op het pangu programma.Kan iemands mij helpen?

  Reply

 14. Edjuh
  18 april 2015 @ 19:27

  Ging prima, niks mis mee….bedankt!

  Reply

 15. jesse
  27 april 2015 @ 20:34

  Kan ik nu gewoon in de appstore ?

  Reply

 16. Santiago Egurrola
  27 augustus 2015 @ 09:57

  Ik heb mn telefoon gejailbreakt met pangu maar nu heb ik geen instellingen of applestore meer wat moet ik doen??????

  M.V.G
  Santiago

  Reply

 17. Chahid
  16 september 2015 @ 19:09

  Ik heb de jailbreak gedaan alleen hij is mislukt en mijn app store is weg, kan ik die der nog terug opzetten?

  Reply

 18. Floris
  18 oktober 2015 @ 12:00

  Hallo lezers van dit berichtje,
  ik heb m dus ook gejailbreaked (iPhone 4) en nu als ik in mn telefoon wil start hij steeds opnieuw op, ik heb via dat scherm bovenaan bij weer en beurs informatie geklikt en toen kon ik inloggen en ging ik meteen naar safari.als ik dan dubbel op de home knop klik dan kon ik een paar apps zien alleen het home scherm bevatte geen apps meer, ook niet onderaan die altijd ziet.
  Zou iemand me kunnen helpen want ik kan mn telefoon ook niet meer wissen, zodat ik de reserve kopie terug kan zetten.

  Groetjes Floris

  Reply

 19. keith
  13 november 2015 @ 22:37

  als ik die jailbreak zet raak ik dan alles kwijt zoals me apps, foto’s muziek en whatsappgesprekken?

  Reply

 20. Anoniem
  3 april 2016 @ 15:49

  Ik ben fotos kwijt op mn iphone 4 kan ik ze met deze app weer terug krijgen?

  Reply

 21. Kevin
  16 april 2016 @ 13:25

  werkt super thanks

  Reply

 22. ceasar
  22 juli 2016 @ 11:37

  ik kan die datum wel veranderan maar niet het jaar hoe moet ik dat doen

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *