Serienummers, IMEI, MEID, ICCID en CDN opzoeken in iOS

iPhonetje 5SEr zijn verschillende manieren om het serienummer van je iOS toestel op te zoeken, of om andere belangrijke codes/nummers te achterhalen. Denk daarbij aan IMEI (International Mobile Equipment Identity), welke handig is na diefstal van je toestel. Daarnaast heb je nog MEID (Mobile Equipment Identifier), CDN (Cellular Data Number) en ICCID (Integrated Circuit Card) op iOS toestellen die een internetverbinding ondersteunen. We leggen hieronder uit waar je deze nummers kan terugvinden.

Algemeen: verkrijg de informatie via je iOS-toestel

De makkelijkste manier is om de informatie die je zoekt via het toestel zelf te verkrijgen. Als je het toestel bij de hand hebt ga je naar Instellingen –> Algemeen –> Info om daar je serienummer, IMEI/MEID en ICCID terug te vinden. Dit werkt voor zowel iPhone, iPad en iPod Touch. Door vervolgens een van deze nummers aan te tikken en vast te houden, kan je het nummer snel kopiëren om het vervolgens in te voeren op bijvoorbeeld een website ter registratie van je Apple-product, klantenservice of zelfhulpdesk.

Alternatief: iPhone 5, 5C en 5S

Het IMEI nummer staat gegraveerd achterop de cover, nabij de onderkant. Het MEID nummer is hieraan vrijwel identiek, alleen moet je hiervoor het laatste cijfer negeren.

Alternatief: iPad en iPod Touch

Bij de iPad en iPod Touch staan de serienummers gegraveerd aan de achterzijde nabij de onderkant (zie afbeelding hieronder). Indien van toepassing staan bij de iPad ook de IMEI en MEID nummers gegraveerd aan de achterzijde. Dit geldt alleen voor iPads die beschikken over een 3G of 4G cellulaire internetaansluiting.
ipad

Alternatief: iPhone 3G, 3GS, 4 en 4S

Op de plek waar je de SIM-kaart in het toestel schuift staan het IMEI en serienummer gegraveerd.

Alternatief: via de originele verpakking

Mocht je de originele verpakking nog in handen hebben, dan kunnen het IMEI/MEID nummer teruggevonden worden op de barcode.

Alternatief: via iTunes als je je toestel niet bij je hebt

– Open iTunes.
– Ga naar Voorkeuren.
– Ga naar Toestellen (Devices).
– Laat de muiscursor rusten op een backup. Het serienummer van het desbetreffende toestel wordt dan getoond. Eventueel worden ook IMEI en MEID getoond. Zie voor een voorbeeld de afbeelding hieronder (let op, het betreft hier een Engelstalig toestel).

  1. iTunes Devices showing iPad Wi-Fi + 3G info

One Comment

  1. Apple begint met iPhone 5 powerknop vervanging - iPad en iPhone
    5 mei 2014 @ 23:08

    […] van iPhone’s die met dit defect temaken kunnen krijgen. Bezoekers kunnen op basis van hun iPhone serienummer zien of hun iPhone bij de iPhones hoort die te maken hebben met dit […]

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *