Switchen tussen apps op de iPad

De iPad is probleemloos in staat om meerdere applicaties tegelijk te draaien op de achtergrond. In deze handleiding zullen we kort uitleggen hoe je makkelijk kunt wisselen tussen deze actieve apps en hoe je dus kunt multitasken op de iPad.

Wisselen tussen actieve applicaties

 1. Dubbel-klik op de Home-knop. (Dit is de grote ronde ‘knop’ onderaan het scherm van de iPad).
  Home-knop
 2. Onderaan het scherm zal een balk verschijnen met daarin de apps die momenteel actief zijn. Klik hier op de applicatie waar je toegang tot wilt.
  Apps die op de achtergrond draaien
 3. Als er momenteel erg veel apps tegelijk actief zijn, kan het zijn dat ze niet allemaal op de balk passen. Schuif met je vinger over de balk (swipe met je vinger) om te zien welke apps er nog meer allemaal actief zijn. Klik de app aan waar je gebruik van wilt maken.

Applicaties sluiten vanaf de balk met actieve apps.

De actieve apps die op de balk onderaan het scherm verschijnen, zoals hierboven is uitgelegd, kun je vanaf deze balk ook afsluiten. Open de balk met actieve apps (dubbel-klik op de Home-knop) en houd de applicatie ingedrukt die je wilt afsluiten. Als de icoontjes beginnen te wiebelen, kun je middels het rode kruisje de app afsluiten. Het icoontje zal verdwijnen van de lijst van actieve apps. Door de applicatie weer te openen vanuit het startscherm of het applicatie overzicht, komt de applicatie ook weer terecht op de balk van actieve applicaties.

 

One Comment

 1. Sjan
  13 oktober 2013 @ 14:52

  zo als beschreven is gebeurt,maar als ik dubbel klik word het begin pagina klein
  Met de pictogrammen,als ik een pictogram vast houd gaan ze wel wiebelen maar er komt niets onder de balk wat ik weg wil drukken,de paginaas die ik bezocht heb staan ook in het klem naast het begin scherm door te schuiven

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *