Wachtwoord (pincode) van iPad vergeten

Onjuiste PincodeJe kunt de iPad beveiligen met een 4 cijferige pincode. Dit is een veiligheidsmaatregel die er voor zorgt dat niet iedereen zomaar toegang heeft tot de gegevens in je iPad. Erg handig, totdat je zelf een keer deze pincode vergeet! De enige mogelijkheid om vervolgens weer toegang te krijgen is met een backup via iTunes.

Op het moment dat je een verkeerde pincode intoetst, dan krijg je een melding dat de toegangscode onjuist is. Voer je enkele malen op rij een verkeerde pincode in, blokkeert de iPad. Bij blokkering moet je 1 minuut wachten totdat je weer kunt proberen om de correcte pincode in te voeren. Maar als hierna nog enkele malen de verkeerde pincode wordt ingetoetst, blokkeert je iPad definitief. Dit gebeurt na het invoeren van 10 verkeerde pincodes op rij. Mocht je dit ooit hebben ingesteld, dan kan dat dus ook betekenen dat al je persoonlijke data gewist worden. Onderaan deze pagina lees je daarover meer.

Om weer toegang te krijgen tot je iPad moet je toegang hebben tot je iTunes account en moet je de iPad verbinden met je Mac of pc via een usb-kabeltje. Vervolgens hangt het er van af of je in het verleden een backup hebt gemaakt van de gegevens op je iPad middels een synchronisatie met iTunes.

Als er wel een back-up beschikbaar is, verbindt dan je iPad me de pc waarop de iPad het laatst gesynchroniseerd heeft met iTunes. Door gebruik te maken van de laatst gemaakte back-up kun je de iPad vervolgens herstellen.

Als er geen back-up beschikbaar is, dan zul je de iPad wel kunnen ontgrendelen maar dan zijn al je persoonlijke gegevens en applicaties wel weg. De iPad zal worden hersteld op basis van de standaard fabrieksinstellingen. Met enige regelmaat synchroniseren met iTunes is dus wijsheid. Gelukkig is het wel zo dat apps die je hebt gekocht in de App Store, zonder kosten opnieuw gedownload kunnen worden in iTunes.

14 Comments

 1. Namrita
  14 december 2013 @ 19:08

  Hallo, medewerker
  Zoals u het heeft geschreven op deze site is hetook zo gegaan bij mij. Ik heb ook 10 x mijn wachtwoord fout gedaan en vervolgens heb ik het verbonden met de pc via een usb kabel , maar ik heb alles gedaan wat er stond >> herstel ipad enzovoort maar ik heb het wel 7 x gedaan maar er staat dat er een onbekende fout is. Weet u misschien wat er aan de hand is?

  Dankuwell Xx
  Met vriendelijke groet : Namrita

  Reply

 2. van ryckeghem jimmy
  4 juni 2015 @ 14:01

  Hallo, medewerker
  Zoals u het heeft geschreven op deze site is hetook zo gegaan bij mij. Ik heb ook 10 x mijn wachtwoord fout gedaan en vervolgens heb ik het verbonden met de pc via een usb kabel , maar ik heb alles gedaan wat er stond >> herstel ipad enzovoort maar ik heb het wel 7 x gedaan maar er staat dat er een onbekende fout is. Weet u misschien wat er aan de hand is? ik heb wel een nieuwe pc mss daar door wat nu ?

  Reply

 3. René Jansen
  8 juli 2015 @ 13:42

  Ik zou graag de nieuwe YouTube willen hebben op mijn iPad

  Reply

 4. johan
  3 oktober 2015 @ 19:06

  code vergeten ipad van apple

  Reply

 5. onbekende
  14 december 2015 @ 11:18

  bel mij ik had het ook voor maar mijn ipad is nu gloed als nieuw

  Reply

  • Peter
   21 oktober 2016 @ 20:43

   Ik ben de code ook kwijt, en weet hem niet. Kun jij me helpen om toch op de ipad te komen. Zonder met iTunes te connecten. Graag hoor ik van je.

   Reply

 6. onbekende
  14 december 2015 @ 11:19

  geef je numer dan bel ik je op
  mijn ipad was ook geblokeerd maar nu is die gloed als nieuw
  als je me belt leg ik je het stap per stap uit!

  Reply

  • m janssen
   1 maart 2016 @ 11:14

   ww vergeten in apple id hoe verder????

   groet m janssen

   Reply

  • jan te brake
   1 maart 2016 @ 19:16

   helaas, ook ik ben het wachtwoord kwijt

   Reply

 7. Jeroen
  10 april 2016 @ 16:40

  Ik heb dit ook, maar ik kan hem wel herstellen, maar dan blijft hij vragen om de code en daar kan ik niets mee. Na 1 keer een code ingetoetst te hebben, is hij gelijk weer een uur geblokkeerd. Ik snap er niets van.

  Reply

 8. Kosynsky Lotte
  23 juni 2016 @ 13:49

  mijn iPad is geblokkeerd en er staat dat ik moet verbinden met iTunes maar iTunes vraagt om op men iPad te reageren maar dat lukt dus niet

  Reply

 9. Raphael Helstone
  4 september 2016 @ 06:19

  Beste Apple, allemaal leuk en aardig, maar na ‘tig’ YouTube tutorials kan ik nog steeds niet op mijn iPad. De Apple ID is niet te achterhalen en het wachtwoord ook niet. De persoon die het wist is overleden, dus die kan ook geen hulp bieden.

  Nu zie ik dat veel mensen met het probleem van het activeringsslot zitten. Inderdaad een dief kan er als hij je iPad steelt niets mee; dit heb je gemeen met hem als je je Apple id en je wachtwoord niet kan traceren.

  Hoe kom ik in contact met de opsporingsdienst die hem kan resetten. Om te bewijzen dat mijn verzoek legitiem is wil ik met met paspoort best melden bij de Apple Store in Rotterdam. Nu zit ik in Suriname en kan niets met mijn iPad. BSN ben ik zelfs bereid op te geven.

  Apple moet meer zijn dan een Hype, maar een service gerichte organisatie.

  Reply

 10. ingrid
  17 september 2017 @ 17:07

  beste collega’s van Apple Air deze tablet is van een overleden persoon en zijn vrouwtje wil hem nu gebruiken wat is het resultaat heeft ook het paswoord verschillende keer geprobeerd helaas geblokkeerd heeft ook al van alles geprobeerd voor te resette. maar ik denk dat ge daar wel een computer specialist moet voor zijn voor hem terug kunnen op te starten wie kan mijn raad geven

  Reply

  • David Janssen
   28 september 2017 @ 14:21

   Even naar de Apple Store gaan, idealiter met de bonnetjes als die er nog zijn. Dat zou ons advies zijn.

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *