Apple claimt dat er mooi iPad-nieuws aankomt

 

Apple-ceo Tim Cook is positief als hem wordt gevraagd naar de toekomst van de Apple iPad. Na tegenvallende verkoopcijfers de afgelopen jaren, zegt Apple CEO Tim Cook nu dat “er mooie dingen staan te gebeuren met betrekking tot de iPad.” 

De iPad begint zich al enkele jaren in zwaar vaarwater. In de beginjaren kochten mensen massaal iPads, maar nu de markt verzadigd raakt blijkt dat mensen veel minder vaak een oude iPad inwisselen voor een nieuwe dan bij bijvoorbeeld de iPhone. Waar gebruikers vaak anderhalf tot 2 jaar met een telefoon doen, doen ze veel langer met een iPad. Dit komt onder andere doordat tablets minder intensief gebruikt worden dan smartphones. Ook een gebrek aan nieuwe innovatieve features bij de laatste generaties van de iPad is mogelijk een reden voor consumenten om de nieuwere versies in de schappen te laten liggen.

Tim Cook iPad 2017

Kijkt men naar de cijfers, dan zie je dat dat er momenteel zo’n 13 miljoen iPads per kwartaal verkocht worden, tegenover 26 miljoen iPads per kwartaal in 2013. Sinds dat jaar is de iPadverkoop steeds verder ingezakt; momenteel ligt het verkoopvolume dus op ongeveer de helft van het volume van 2013. De hele tabletmarkt merkt eenzelfde teloorgang, met uitzondering van fabrikanten die vooral goedkopere tablets aanbieden zoals Lenovo. Zij zagen hun omzet met 16 procent stijgen, juist door wat goedkopere modellen aan te bieden.

Op korte termijn wordt een nieuw iPad verwacht met ultradunne randen. We gaan het afwachten, hopelijk is Apple in staat het tij wat te keren door met een daadwerkelijk innovatief product te komen.