Apple mag de merknaam iPhone niet meer voeren in Brazilië

Het bedrijf IGB Electronics SA heeft in Brazilië een rechtszaak tegen Apple gewonnen, waardoor Apple het recht verliest om de merknaam iPhone te voeren in dat land. Het Braziliaanse bedrijf heeft sinds 2000 reeds de naam IPHONE geregistreerd in Brazilië, en wil nu onder die naam een eigen smartphone op de markt brengen. Apple registreerde de naam iPhone pas in 2007 en moet het daarmee afleggen tegen het Braziliaanse telecomconcern.

Apple gaat hoogstwaarschijnlijk tegen de uitspraak in beroep. Tot die tijd zal Apple moeten betalen als het telefoons onder de naam iPhone wil blijven verkopen in Brazilië.

De eerste IPHONE die nu in Brazilië uit gaat komen gaat de Gradiente Neo One heten. Het toestel beschikt over wifi, dual sim en een 3G internetconnectie. De prijs ligt met omgerekend 217 euro beduidend lager dan Apple’s eigen iPhone, waar in Brazilië voor het nieuwste model de som van zo’n 870 euro voor neergeteld moet worden.

Schrijnend detail voor Apple is dat de Braziliaanse iPhone van IGB Electronics SA draait op Android, het besturingssysteem van concurrent Google.

De Braziliaanse IPHONE van IGB Electronics SA