Apple onthult nieuwe iPad Pro

Apple heeft vandaag eindelijk de grote versie van de iPad – de iPad Pro – onthuld voor het grote publiek. Deze mega iPad met een schermdiagonaal van 12.9 inch beschikt over enkele opvallende nieuwe features. Meest in het oog springend en baanbrekend zijn de stylus (genaamd Apple Pencil) en een nieuw Smart Keyboard dat gekoppeld kan worden aan de iPad Pro.

De coolste features van de iPad Pro op een rijtje gezet:

– A9X processor welke 1,5 keer zo snel zou moeten zijn als een vergelijkbare desktop processor. Apple claimt dat de iPad Pro sneller is dan 80 % van de nieuwe laptops die het afgelopen jaar zijn verkocht.

-Het grote scherm van de iPad  Pro heeft 5,6 miljoen pixels en overtreft daarmee zelfs de 15 inch MacBookPro met Retina display. Mede door het grote scherm is het nu mogelijk om een software keyboard te gebruiken van ‘normale’ omvang.

-Batterijdur van 10 uur.

-Side view / picture in picture functies.

-Multitasking functie (!!!)

-Dynamisch audiosysteem met 4 luidsprekers. Dit systeem past het geluid aan op basis van hoe de iPad Pro wordt gepositioneerd ten opzichte van de gebruiker.

-Zover we nu weten verkrijgbaar met 32GB hard disk and 128GB hard disk.

-Verkrijgbaar met slim keyboard (“Smart Keyboard”). Dit keyboard wordt middels magneten gekoppeld aan de iPad Pro. Zie de afbeelding hieronder. Deze accessoire is tegen meerprijs leverbaar en gaat 169 dollar kosten in de VS.

-8 megapixel iSight camera.

-Fingerprint Identification.

-Beschikbare kleuren: Space Grey, Goud, Zilver.

-Voor 99 dollar (prijs in de VS) heeft men een Apple Pencil, waarmee getekend en geschreven kan worden op het scherm van de iPad Pro. Zie afbeelding hieronder.

Prijzen zullen beginnen bij 799 dollar voor de 32GB versie en 949 dollar voor de 128GB versie. De iPad Pro is binnenkort verkrijgbaar in de Nederlandse winkels.