Apple start beta-testen iOS 6.1.1

apple iOS 6 iOS 6.1 is net een week geleden uitgebracht en Apple begint al aan het beta-testen van iOS 6.1.1. Het is moeilijk om de koppeling met de twee dagen geleden uitgebrachte Evasi0n jailbreak niet te maken. 

De iOS 6.1.1 is vanaf vandaag als beta beschikbaar voor de officiele iOS testers en ontwikkelaars.

De iOS 6.1.1 software-update beta komt slechts twee dagen nadat een belangrijke jailbreak uitgebracht voor iOS 6.1 (de evasi0n jailbreak). De beta’s build-nummer is 10B311. De update is beschikbaar voor een groot aantal Apple-apparaten, waaronder de 4e generatie iPad, iPad Mini, 3e generatie iPad, iPad 2, iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, 4e generatie iPod Touch en de 5e generatie iPod Touch.

De software build brengt een aantal belangrijke verbeteringen voor de apple-maps app, met name voor Japanners. Deze verbeteringen omvatten een betere uitspraak van de wegen tijdens de turn-by-turn navigatie, geoptimaliseerd routebeschrijving die grotere snelwegen verkiest boven smallere wegen, de mogelijkheid om gewaarschuwd te worden over aanstaande tolwegen, labels voor kruispunten, knooppunten, hellingen, afritten, en kruispunten en tevens zijn er indicatoren voor stationsgebouwen, metrolijnen, en verkeerslichten toegevoegd.

De software-update brengt tevens een aantal nieuwe functies aan het besturingssysteem waaronder LTE ondersteuning voor meer providers en de mogelijkheid om film tickets kopen via Fandango door het gebruik van Siri (beschikbaar in USA).

Waarschijnlijk wil Apple met deze update met name de Jailbreak van evasi0n onbruikbaar maken.