Apple Watch binnenkort verkrijgbaar

De Apple Watch zal volgens recente beloften van Apple binnenkort te koop zijn. De Apple Watch komt er in twee verschillende maten en drie verschillende uitvoeringen. Het horloge wordt bruikbaar in combinatie met een iPhone 5, 5C, 5S en met de nieuwe iPhone 6 modellen.

 

De Apple Watch heeft standaard een retinascherm dat werkt met touchscreenbediening.  Uiteraard hangt de Apple Watch vol met sensoren die allerlei leuke, bruikbare maar wellicht ook triviale gegevens voor je bijhouden: je hartslag, het aantal calorieën wat je genuttigd en verbruikt hebt en hoeveel je bewogen hebt die dag. Apple heeft veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van dit health-monitoring systeem. Ook de interface van de Apple Watch is innoverend te noemen ten opzichte van de huidige concurrentie.

Apple heeft in de vorm van het WatchKit-platform de ontwikkeling voor nieuwe applicaties open gesteld voor onafhankelijke ontwikkelaars. Met WatchKit kunnen applicaties ontwikkeld worden waarmee notificaties en andere app-functies doorgespeeld worden vanuit de iPhone naar het scherm van de Apple Watch.

Twee maten en drie uitvoeringen

Zoals eerder vernoemd is de Apple Watch er in twee verschillende maten: een schermdiagonaal van zowel 38 mm als 42 mm behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is er de keuze uit drie verschillende afwerkingsvariaties, met de pakkende benamingen Watch, Watch Sport en Watch Edition.

De Watch is afgewerkt met een roestvrijstalen klokbehuizing en komt in de kleurstellingen ‘metallic’ of ‘space black’. Het scherm is afgewerkt met saffierglas. De Watch-uitvoering kan gepersonaliseerd worden middels verwisselbare horlogebanden; er is keuze uit vijf verschillende horlogebanden, waaronder twee uitvoeringen in leder. Ook is er onder meer een stainless steel horlogeband verkrijgbaar.

Dan is er de Watch Sport met een aluminium finishing touch, waarmee hij 30% lichter is dan de normale Watch-uitvoering. De Watch Sport is er in de kleuren zilver en space grijs, en in plaats van saffierglas heeft de Watch Sport ‘versterkt ion-X glas’, al heeft niemand een flauw benul wat dat precies inhoudt.

En dan is er de heilige graal in de vorm van de Watch Edition welke vervaardigd is uit 18-karaats goud.

Naamloos

De verwachtingen zijn dat de Apple Watch een bescheiden succes zal blijken; de verkoopsuccessen van bijvoorbeeld de eerste iPods en iPads zullen niet geëvenaard worden, maar de Watches zullen desalniettemin gretig aftrek vinden, daar bestaat bij ons geen twijfel over.