Apple WWDC in juni

Maandag 5 juni is het zo ver; dan vindt de jaarlijkse WWDC van Apple weer plaats in San Jose, Californië. WWDC staat voor Worldwide Developers Conference; hét jaarlijkse evenement waar al het grote Apple nieuws naar buiten wordt gebracht. Dit jaar verwachten we zoals gebruikelijk updates voor de besturingssystemen macOS en iOS, maar naar het andere nieuws is nog even gissen.

Apple heeft op de website van het WWDC de volgende summiere teksts gedeeld: “Technology alone is not enough. Technology must intersect with the liberal arts and the humanities, to create new ideas and experiences that push society forward. This summer we bring together thousands of brilliant minds representing many diverse perspectives, passions, and talents to help us change the world.” 

Het is akelig stil gebleven recentelijk omtrent Apple’s devices, al zijn er wel mededelingen en ontwikkelingen met betrekking tot software geweest. Onlangs geeft Tim Cook al wel door laten schemeren dat er iPadnieuws in de pijplijn zit. Mogelijk zit er ook een iPhone 7S onthulling aan te komen (ook weinig verrassend). Het evenement is in vivo bij te wonen voor de lieve som van 1500 USD; dan moet je wel een software-developer zijn en het geluk hebben om middels een loterij een kaartje te bemachtigen. Apple verloot dus het recht om $1500 neer te mogen tellen voor een kaartje; de Apple-gekte kent na al die jaren nog steeds geen grenzen.