Apple zou overwegen in 2015 wederom een 4 inch iPhone te lanceren

Er gaan geruchten dat Apple wil terugkeren naar een 4 inch schermdiagonaal voor de iPhone in 2015. Dit zou dan niet ter vervanging zijn van de huidige iPhone 6 (4.7 inch) en iPhone 6 Plus (5.5 inch), maar zou ter aanvulling van het gamma dienen. Daarmee zou Apple terugkeren naar de traditionele afmetingen van de vorige generaties iPhone, zoals de iPhone 5.

Deze week werden investeerders gelieerd aan ‘Cowen and Company’ geïnformeerd over het feit dat Apple aan een nieuwe 4 inch iPhone zou werken welke zijn opwachting maakt in 2015. AppleInsider kreeg hier een memo van onder ogen.

In september 2015 zouden dan niet twee, maar liefst drie nieuwe iPhones worden geïntroduceerd; waarschijnlijk onder de namen iPhone 6S, iPhone 6S Plus en iPhone 6S Mini (respectievelijk 4.7, 5.5 en 4.0 inch in schermdiagonaal).

screen-shot-2014-09-09-at-1-11-19-pm

Hoe betrouwbaar dit gerucht daadwerkelijk is, is moeilijk te zeggen. De voorspellingen van analyst Timothy Arcuri die voor Cowen en Company werkt, zijn soms accuraat gebleken, maar andere keren bleken ze niet te kloppen.

De nieuwe iPhone 6S Mini zou mogelijk als vervanger van de huidige iPhone 5C kunnen dienen. Mogelijk wordt ook geprobeerd de iPhone 6S Mini wat betaalbaarder te houden dan zijn grote broers door goedkopere componenten in te bouwen.

Een 4 inch formaat zou het aanbod van Apple wel degelijk goed doen, omdat niet elke consument zit te wachten op steeds grotere schermdiagonalen. Daarbij waren er zelfs de verbuigingsproblemen die optraden bij de iPhone 6, gefaciliteerd door het gegeven dat de telefoon erg groot en tegelijkertijd erg dun is.