Belangrijkste nieuwe features van iPhone 6S

De nieuwe iPhone 6S is inmiddels in verscheidene landen verkrijgbaar. Hoewel onze oosterburen in Duitsland de iPhone 6S sinds gisteren kunnen ophalen in de Apple Store, moeten wij nog heel even wachten. Wel kunnen we je alvast vertellen wat de belangrijkste verbeteringen en veranderingen zijn ten opzichte van de vorige iPhone 6.

Kleurstelling: Er is een nieuwe kleuroptie bijgekomen, namelijk Rose Gold. De overige verkrijgbare kleuren zijn wit, grijs en gold.

 

Gewicht: De iPhone 6S is ietsje aangekomen qua gewicht (143 gram voor de 6S versus 129 gram voor de ‘oude’ 6). Dit is te wijten aan een verstevigde en meer robuuste aluminium behuizing en een sterker type glas.

Camera: Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde is de camera significant verbeterd. De camera achterop heeft 12 megapixels, terwijl de front camera 5 megapixels heeft. De camera aan de achterzijde kan video’s schieten in 4000 p kwalitieit.

Processor: Ook dit jaar is de processor (A9 chip) weer sneller dan zijn voorganger. Het RAM-geheugen is zelfs verdubbeld.

Vingerafdruksensor: Deze werkt nauwkeuriger en sneller.

3D Touch: Het scherm is gevoeliger voor drukverschillen. Afhankelijk van hoe hard je met je vinger op het scherm drukt, kan je verscheidene commando’s geven en opties van de telefoon benutten. Het is nog even afwachten welke concrete uitwerkingen dit zal hebben voor het gebruiksgemak, zeker omdat de techniek relatief nieuw is in smartphones. Maar de eerste geluiden zijn veelbelovend.