iPad Mini 3 vanaf morgen in Amerika te bestellen

Vandaag officieel gelanceerd, morgen al te bestellen. Zo snel kan het dus gaan. Het betreft hier de nieuwe iPad Mini 3, de inmiddels derde generatie van de 7.9 inch tablet van Apple. Amerikanen kunnen morgen reeds hun order plaatsen voor een exemplaar.

De iPad Mini 3 komt er in drie kleuren: grijs, zilver en nu ook goud! Er zijn versies beschikbaar met slechts een WiFi-verbinding en versies die ook een cellulaire (3g of 4g) verbinding ondersteunen. Zoals altijd heeft het basismodel een opslagcapaciteit van 16GB, en voor de WiFi-only versie met 16GB heb je het instapmodel te pakken, waarvan in Amerika de prijzen beginnen bij 399 dollar.
9to5-image 2014-10-16 at 2.03.03 PM

Heel veel baanbrekende vernieuwingen brengt de iPad Mini 3 niet ten opzichte van zijn voorganger, al moet gezegd worden dat de vingerafdruksensor wel een verademing is. De topmodellen qua opslagcapaciteit (64GB en 128GB) zijn aanzienlijk goedkoper geworden dan de iPad Mini 2 -versies met vergelijkbare opslagcapaciteit ten tijde van hun introductie een jaar geleden. Opmerkelijk is overigens ook dat er van de iPad Mini 3 geen 32 GB versie meer beschikbaar komt. Het wordt dus 16GB, 64GB of 128 GB waar je uit kunt kiezen.

We verwachten de iPad Mini 3 binnen enkele weken in de Nederlandse winkels. Dan weten we ook hoeveel ze hier gaan kosten. De iPad Mini 1 en 2 blijven overigens gewoon te koop en dalen verder in prijs.