Jailbreak iPad 4, iPhone 5 en iPad Mini voor aanstaande zondag

jailbreak iOS 6Een team software-ontwikkelaars van iOS, het besturingssysteem van Apple-producten, claimt dat zondag een jailbreak uitkomt voor zowel de iPad 4, iPhone 5 en de iPad Mini. Dit zou betekenen dat ook Apps van buiten de App Store geïnstalleerd kunnen worden op gejailbreakte iOS-apparaten.

De jailbreak was al langer in de maak, maar de ontwikkelaars ervan wilden de jailbreak nog niet uitbrengen. Ze wilden hiermee voorkomen dat Apple hotfixes zou toepassen om het jailbreaken tegen te gaan. Toch is met de introductie van iOS 6.1 nu besloten toch over te gaan tot een release van de nieuwe jailbreak. De jailbreak zou werken op alle nieuwe iOS apparatuur; iPod generatie 4 en hoger, iPhone 4 en hoger, iPad 2 en hoger.

Apple’s grootste probleem met het jailbreaken van iOS toestellen, is de gratis toegang tot apps waar normaal gesproken voor betaald zou moeten worden in de App Store. Daarnaast zijn er ook apps beschikbaar die gewoonweg Apple’s goedkeuring niet hebben gekregen, om uiteenlopende redenen.

De nieuwe iOS jailbreak zou het werk zijn van een team ontwikkelaars bekend onder de naam Evad3rs, waarvan enkele leden al eerder jailbreaks uitbrachten.