Marktaandeel van Apple op de wereldwijde PC markt gestegen naar meer dan 20 %.

Tablets meegerekend, was het marktaandeel van Apple in het laatste kwartaal van 2012 in de wereldwijde pc verkoop meer dan 20 %. Van elke zes computers die wereldwijd wordt verkocht, is er één een iPad. Dit is het grootste marktaandeel dat Apple ooit heeft gehad op dit terrein. Apple verkocht bij benadering 23 miljoen iPads en 4 miljoen Macs in de laatste drie maanden van 2012. Vooral de iPad Mini doet het goed in de verkoopstatistieken. Dit alles blijkt uit onderzoek van onderzoeksmaatschappij Canalys.

De lancering van de iPad Mini kwam op het juiste moment. Het succes ervan toont aan dat er een grote vraag is naar tablets met een kleiner scherm voor een schappelijkere prijs. Zonder de lancering van de iPad Mini was het marktaandeel niet zo positief uitgevallen als nu het geval is.

Ook al doen de iPad en iPad Mini het erg goed in de verkopen, het marktaandeel van Apple is wel verkleind als puur naar tabletverkopen wordt gekeken. Voor het eerst sinds de lancering van de iPad in 2010 is het marktaandeel van Apple bij de tablets onder de 50 % gedoken (49 % om precies te zijn).