Opkomst van Apple Pay in de Verenigde Staten

Apple Pay, het electronische betalingssysteem van Apple, was afgelopen November verantwoordelijk voor 1 % van de digitale transacties in de Verenigde Staten. Dat lijkt wellicht insignificant, maar dat is het allerminst. Meer dan de helft van de gebruikers van Apple Pay lijkt de dienst meermaals per maand te gebruiken, tegenover 20 % van de Paypal gebruikers. Dit zegt mogelijk iets over de gebruikservaring en het gebruiksgemak van Apple Pay.

Apple Pay, dat werkt middels een NFC-portemonnee principe, wordt gemiddeld 1.4 keer per week gebruikt door gebruikers. Apple Pay kan alleen gebruikt worden bij winkelketens die Apple Pay transacties accepteren en kunnen verwerken, maar de bedrijven die hieraan meewerken, zien een sterke stijging in het aantal transacties middels het betaalmiddel.

Bedrijven die in de Verenigde Staten in zee gaan met Apple Pay, zijn vooralsnog vooral supermarkten en fastfoodketens, maar de verwachting is dat meer bedrijven gestaag zullen volgen.

Het verleden leert ons dat ontwikkelingen in Amerika dikwijls met enige vertraging worden nagevolgd door soortgelijke ontwikkelingen in Europa. Onze verwachting is dan ook dat op termijn steeds meer winkelketens in Nederland Apple Pay betalingen zullen kunnen verwerken en accepteren.

Apple Pay