Specificaties van nieuwe iPad Air 2

Vandaag is de nieuwe iPadAir 2 gepresenteerd op de Apple-conferentie in Cupertino. Meest in het oog springend is het gegeven dat deze nieuwe iPad wéér dunner is dan zijn voorganger, maarliefst 18% dunner om precies te zijn. De dikte van het apparaat komt daarmee uit op een ridicule 6,1 mm. Het vooraanzicht is vrijwel gelijk aan dat van de vorige iPad Air, al zijn er nieuwe kleurstellingen beschikbaar; ja zeker, de nieuwe iPad Air 2 is er in navolging van de iPhones nu ook in het goud!

Intern beschikt de iPad Air 2 over een razendsnelle A8X processor. Ook zit er een verbeterde 8 megapixel camera op (iSight gedoopt) met 1080p video-opname capaciteiten. Over het algemeen kan verder geconcludeerd worden dat de hardware de iPad Air 2 significant sneller maakt dan zijn voorganger, die toch al niet misselijke prestaties neer wist te zetten. Ook de WiFi-snelheid is sterk verbeterd.

ipad air 2 dun

Apple wordt veelal geroemd om de extreem goede batterijduur. De iPad Air 2 houdt die eer hoog en zou 10 uur moeten meegaan op één batterij-charge. Tot slotte is het scherm maar liefst 56 % minder reflecterend door een anti-reflectieve laag, zonder dat de functionaliteit van het touchscreen hiermee verloren gaat.

Tot slotte zijn onze gebeden verhoord en heeft de iPad Air 2 (net als de nieuwe iPad Mini 3 overigens) een vingerafdrukscanner voor makkelijke herkenning en ontgrendeling.