Studenten in hoger onderwijs prefereren laptops, mobieltjes en tablets van Apple

Een Amerikaans onderzoek onder studenten in het hoger onderwijs toont aan dat 51 procent van de ondervraagden Apple noemt als zijnde het favoriete merk voor smartphones, laptops en tablets. Voor hoofdtelefoons geeft 46 % de voorkeur aan Beats, een merk dat inmiddels ook in handen van Apple is.

De populariteit van Apple geeft de concurrentie het nakijken. Alleen Samsung komt enigszins in de buurt als het om begerenswaardige elektronica gaat. Van de mannen gaf 44 procent aan een Apple smartphone te prefereren, tegenover 30 procent die voor een Samsung telefoon ging. Bij de vrouwen won Apple met 57 % (Apple) versus 29 % (Samsung).

Voor laptops, geeft 37 % van de mannen en 43 % van de vrouwen de voorkeur aan een Macbook (Apple dus). Op de tweede plek staat dan HP, met respectievelijk 10 procent (mannen) en 20 procent (vrouwen). De Macbook is dus ongekend populair.

Tablets dan. Apple: 41 % van de mannenĀ enĀ 47 % van de vrouwen prefereert een iPad. Microsoft: 24 % van de mannen en 22 % van de vrouwen. Samsung: 12 % van de mannen en 22 % van de vrouwen.

Favoriete cadeaus om te krijgen met het oog op de feestdagen, zijn voor de studenten verder met name geld, cadeaubonnen, kleding en elektronica. De voorkeur voor elektronica is groter onder mannen dan onder vrouwen. In de lijn der verwachting geven vrouwen toch nog massaal de voorkeur aan kleding.

iPad